3 évnél régebbi cikk

Még el sem készült a szabadidőközpont a Palotavárosi tavaknál, máris folyamatos a rongálás
Fehérvár Médiacentrum fotója
Dévay Lészló/Facebook.com/SzeretemSzékesfehérvárt
Még el sem készült a szabadidőközpont a Palotavárosi tavaknál, máris folyamatos a rongálás

Az épülő sétányokban autóval tettek kárt, a még át nem adott, új sporteszközöket illegálisan használták az elmúlt időszakban a Palotavárosi tavaknál, az új szabadidőpark területén.

Autóval esős időben tönkretett sétány és szegélyek, letépett szalagok, a még nem véglegesen kihelyezett és át nem adott sporteszközök illegális használata - ezek a Palotavárosi tavak mellett épülő közösségi tereknél hetek óta tapasztalt jelenségek.

A város most felhívást tett közzé az ügyben: nyomatékosan kérnek mindenkit, hogy az elkerített munkaterületre ne menjen be, a kivitelezés alatt álló eszközök és területek használata pedig szigorúan tilos!  

Nagyszabású fejlesztések zajlanak a Palotavárosi tavak környékén. Pályázati támogatással új közösségi tereket, sport- és szabadidőközpontot, valamint parkolókat építenek a kivitelezők Székesfehérvár Önkormányzatának megbízásából. A munkák a veszélyhelyzet idején is folyamatosan zajlottak, nem történt leállás, ennek köszönhetően – egyelőre úgy tűnik, hogy – a véghatáridőt tartani tudják.

Nagyon megnehezíti a területen dolgozók számára a helyzetet az, hogy rendszeresen vannak rongálások, illetve, hogy az elkerített részekre is folyamatosan bemennek, a szalagokat leszakítják, a még át nem adott sporteszközöket is használják.

A rongolás nemcsak a közösségi tulajdonban kárt okoz, hanem balesetveszélyes is! A játszó-, illetve sporteszközök használata ugyanis csak a végleges lerögzítést, valamint egy független szervezet ellenőrzését követően kiadott tanúsítvány birtokában lehetséges.

A sétány építése is folyamatban van. Fontos azonban hangsúlyozni, hogy ez nem a gépjárművek, hanem a gyalogosok számára készül. Sajnos rendszeresen felmennek a sétányra személyautókkal, ami főleg esős időben nagy kárt okoz. Tönkreteszi az alapját és a szegélyeket.

Részátadásokkal törekszik az önkormányzat arra, hogy mindent a lehető leghamarabb a közösség használatba tudjon venni, de addig elsősorban saját biztonságunk és a megteremtett közös értékek megóvása a cél.

Kérik a lakosság, a horgászok és minden odalátogató türelmét, hogy ne használják a munkaterületet, illetve a kiépített parkolókat vegyék igénybe, és onnan sétálva közelítsék meg a partot. Vigyázzunk környezetünkre és közös értékeinkre!

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek