3 évnél régebbi cikk

Panel helyett kertes lakásba vagy házba költöznének a fehérváriak
Panel helyett kertes lakásba vagy házba költöznének a fehérváriak

Családi házak, sorházak, társasházak lakásai most az ingatlanpiac népszerű tételei: sokan a koronavírus első hulláma után költöztek el panellakásukból, és az ingatlanhoz tartozó zöldterületet – kertet, udvart tartották mérvadónak a döntésnél.

Visszatértek az érdeklődők, vásárlók az ingatlanpiacra.

A panellakásban élők közül sokan kényelmetlenül érezték magukat az otthon eltöltött tavaszi hónapok alatt, és most váltanak.

"Egy kis tendenciaváltás van, ahogy én látom. Egyre többen próbálnak meg panellakásból váltani egy olyan lakásba, vagy esetleg családi házba, ahol némi zöldterület is tartozik az ingatlanhoz. Gondolom, egy esetleges két-három hónapos bezártságot sokan nem akarják panellakásban átélni." - mondta Bedő Gyula ingatlanszakértő a Fehérvár Televíziónak.

A szakértő szerint a kínálati ár csak minimálisan csökkent.

A leendő vevők ugyanakkor jó alkupozícióban vannak, vagyis ingatlanvásárlásnál akár három-öt százalékos engedményt is el lehet érni.

A kínálkozó támogatások (például CSOK)  miatt, elsősorban az újépítésű lakások kelendők.

"Ha új építésről beszélünk, akkor gyakorlatilag a hely annyira érdekes, hogy hol van? Hol építenek ilyen ingatlanokat? És ott tudnak venni, ahol épül. Ha Fehérvárt nézzük ez teljesen klasszikus. Elsősorban az, amit leginkább keresnek, a vezér utcák környéke, ami már zöldövezet, de még nagyon közel van a városhoz. Klasszikusan ugyanúgy felkapott az Öreghegy, de egyre többen vásárolnak Maroshegyen is."

 A családi házakra is nőtt az érdeklődés, nemcsak Fehérváron, hanem vidéken is.

Borítókép: Horváth Reni
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek