3 évnél régebbi cikk

Fehérvári programok a hétvégére: Királyi Napok, Pánik, kertmozi, Lámpás futás és Sziget-koncert II
Fehérvári programok a hétvégére: Királyi Napok, Pánik, kertmozi, Lámpás futás és Sziget-koncert II

Az évnek ezen időszaka mindig tele van programmal, a koronavírus okozta helyzet azonban ezt némiképp átírta. Székesfehérvár ennek ellenére tele lesz élettel a hétvégén is! A színes palettáról szemezgetve látszik, mehetünk színházba, nézhetünk filmeket, hallgathatunk remek muzsikát, vagy akár a Velencei-tavat is megkerülhetjük. De – és talán ez a legfontosabb – kezdődik a Székesfehérvári Királyi Napok.

Színház: Mika Myllyaho - Nagy Judit: Pánik, avagy a férfiak az idegösszeomlás szélén
Mikor?: augusztus 14., péntek 20:00
Hol?: Szabad Színház (Basa utca 2.)

„Pánikszerű kapunyitás!” - legalábbis a szabad színházas berkekben így mondják. Hosszú idő, vagyis a pandémiás helyzet kirobbanása óta először lépnek a világot jelentő deszkákra Szabó Miklós Bencéék. A Pánik, avagy a férfiak az idegösszeomlás szélén című fekete komédiát a Kortárs Művészeti Fesztiválon mutatták be, és azóta is népszerű darabnak számít a színház kínálatában. A darabot 18 éven felülieknek, de semmiképpen sem első randira ajánlják.

Kultúra: Székesfehérvári Királyi Napok
Mikor?: augusztus 14-23.
Hol?: Székesfehérvár

A koronavírus miatt idén szerényebb körülmények között rendezik meg a Székesfehérvári Királyi Napokat, ennek ellenére aki akar, talál magának megfelelő programot az ünnepi időszakban. Pénteken 17 órakor lesz Miklós János keramikus kiállítás megnyitója, mely A jövő régészeti leletei címet viseli. A tárlat a Pelikán Galériában egészen szeptember közepéig látogatható. 18 órakor kezdődik a Fogadalmi szentmise. A szentmisén a helyszín adottságai és a járványügyi intézkedések miatt személyesen csak regisztrációs jeggyel lehet részt venni. A szentmisét élőben közvetíti a Fehérvár Televízió, de követhető a szekesfehervar.hu oldalon is. Szombaton 10 órakor Demeter Zsófia, Megpróbáltatás után: városfejlődés című könyvét mutatják be a Városházán, míg vasárnap családi piknikre várnak mindenkit a Zichy ligetbe.

Részletes programbontást a Királyi Napok hivatalos honlapján találhattok.

Film: Kertmozi
Mikor?: péntek, szombat, vasárnap
Hol?: Zichy liget

Folytatódik a Barátság mozi kertmozi programja, mely erre a hétvégére a Zichy ligetbe költözik. Pénteken 21 órától az Emma című angol vígjátékot, szombaton a Tudsz titkot tartani? című amerikai romantikus vígjátékot, míg vasárnap egy francia vígjátékot, a 10 nap anyu nélkült nézheti meg a nagyérdemű.

Sport: Esti lámpás Velencei-tó kör – futva vagy biciklizve
Mikor?: augusztus 14. péntek, 19:00
Hol?: Agárd, szabadstrand parkoló

A Székesfehérváron méltán híres ultrafutó (és nem mellesleg hatalmas Vidi-szurkoló) Soós Péter idén is hívja a futókat, bringásokat, hogy közösen kerüljék meg a Velencei-tavat. A táv 28 km, így a futócipőben csak olyan érkezzen, aki már rutinos futónak számít, annak ellenére, hogy Peti azt írja Facebook-oldalán: „laza, beszélgetős tempó” várható. 

Kultúra: Művészkorzó
Mikor?: augusztus 15., szombat 16:00
Hol?: Székesfehérvári belvárosa

A nyár eleje óta várja a Művészkorzó a fehérváriakat és környékbelieket. Az eheti menüben szerepel Váradi Eszter Sára és Keller János közös produkciója, A Borostyánkő Hagyományőrző Egyesület harcművészeti bemutatója, illetve az Alba Regia Szimfonikus Zenekar fafúvósainak előadása.

Zene: Sziget-koncert II
Mikor?: augusztus 15., szombat 19:30
Hol?: Csónakázó-tó

A Csónakázó-tó szigetére várják szombat este ismét a zenerajongókat! A sikeres premier után az Alba Regia Szimfonikus Zenekar második alkalommal kínál remek programot, ezúttal Vivaldi négy hegedűre írt versenyműve, Mozart g-moll szimfóniája és Fauré Pavane című remeke csendül fel. A koncert természetesen ezúttal is ingyenes lesz.

Borítókép: Facebook/Székesfehérvár Megyei Jogú Város
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek