3 évnél régebbi cikk

Karantén After - különleges kiállítás: így élte meg a Székesfehérvári Művészek Társasága a karantént
Karantén After - különleges kiállítás: így élte meg a Székesfehérvári Művészek Társasága a karantént

Mindenki másképpen élte meg, dolgozta fel a karatén alatti időszakot. A Székesfehérvári Művészek Társasága most közös kiállítás keretében mutatja be, hogy az ő életükben mit okozott a koronavírus-járvány miatti elzártság.

A Székesfehérvári Művészek Társaságának közös tárlata nyílik augusztus 28-án, pénteken 18 órakor az Öreghegyi Közösségi Házban. A közös kiállítás nemcsak a részvevők száma  - több mint húsz művész mutatkozik meg - és személye miatt érdekes, de még tovább árnyalja a helyzetet az esemény apropója: a Karantén Afteren kiállított művek mind a bezártság időszakának hol különleges, hol nehéz, hol pedig kimondottan embert próbáló időszakában megélt, sokszor intim pillanataiba engednek betekintést.

"Persze volt, aki fizetett szabadságként élte meg a karantén időszakát, de sokan voltak, voltunk, akiknek ez az egész bezártság komoly kihívást jelentett. A kiállításon azokat az alkotásokat láthatják, amelyek azokban hetekben fogantak meg, értékelődtek át, értelmeződtek újra" - mondta el a tárlat apropójáról Kiss László, a Karantén After kurátora.

És hogy még inkább lássuk, érezzük a művészek lelkiállapotát, Kiss László rövid, egy-kétperces videókban szólaltatta meg a kiállítás résztvevőit, ahol a karanténhoz és az alkotáshoz kapcsolódó gondolataikat osztja meg mindenki.

 

Borítókép: Kiss László
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek