1 évnél régebbi cikk

Ma kétszer is megszólalnak a szirénák Fehérváron
·Hírekszirénapróba·Utolsó frissítés: undefined
Ma kétszer is megszólalnak a szirénák Fehérváron
·Hírekszirénapróba·Utolsó frissítés: undefined

Szeptember 2-án, szerdán Székesfehérvár külső védelmi tervének részleges gyakorlására kerül sor, amely során a városban telepített lakossági tájékoztató szirénák kétszer is megszólalnak. Az elhangzó riasztás lakossági intézkedést nem igényel. A délelőtt folyamán az oktatási intézményekben tűzriadó-gyakorlatot hajtanak végre.

A lakosság védelme érdekében külső védelmi terv készítésére és gyakoroltatására kötelezettek azok a települések, amelyek vonzáskörzetében úgynevezett felső küszöbértékű – veszélyes anyagokkal foglalkozó – üzem működik. Székesfehérvár is rendelkezik külső védelmi tervvel, amelyet az esetleges vészhelyzetek könnyebb felszámolása érdekében évente részlegesen, háromévente pedig teljes körűen gyakorolnak a szakemberek.

Székesfehérvár külső védelmi tervének 2020. évi részleges gyakorlása a közreműködő szervezetek számára szervezett eligazítással kezdődik, majd belső tűzvédelmi gyakorlatra kerül sor egy fehérvári töltőüzemben. Ezen a napon 10:40-kor a város általános és középiskoláiban, valamint a felsőoktatási intézményekben tűzriadó-gyakorlatot tartanak.

Napközben kétszer, 10:50-kor és 11:40-kor szólalnak meg városszerte a lakossági tájékoztató szirénák.
  • Az első jelzésnél egy szöveges tájékoztatót hallhatnak az állampolgárok, ezután következik a Katasztrófariadó szirénajele, amely egy 120 másodpercig tartó, váltakozó hangmagasságú, folyamatos szirénahang.
  • A gyakorlat végén hangzik el a második szöveges tájékoztató a gyakorlat befejezéséről, majd a Veszély elmúlt szirénajel hallható, amely kétszer egymás után megismételt, 30 másodpercig tartó, egyenletes hangmagasságú szirénahang, a jelzések közötti 30 másodperces szünettel.
A szirénák megszólalása ezekben az időpontokban csak a rendszer próbája, a lakosságnak semmilyen teendője nincs! A gyakorlás közös biztonságunkat szolgálja, az esetleges kellemetlenségek miatt az érintettek türelmét kérik a közérdekű feladat ellátásában résztvevők!

(Forrás: ÖKK)

Borítókép: koloronline.hu
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek