3 évnél régebbi cikk

Olcsó, többször használatos maszkot villantott az Ikea - már itthon is kapható
Olcsó, többször használatos maszkot villantott az Ikea - már itthon is kapható

A svéd bútoróriás piacra dobta saját tervezésű és gyártású maszkjait, amivel a koronavírus második hullámában már óvhatjuk is embertársainkat, hiszen Magyarországon is elérhető. Többször is mosható, de aki ezzel akarja kihúzni a szezont, több csomaggal tegyen a kosárba.

A Vetskap (magyarul tudás) névre keresztelt terméket kell keresnie azoknak, akik be szeretnének tárazni maszkokból az Ikeában. Az új produktumra természetesen az egyszerűség, letisztultság a jellemző, de ezt már minden gyakorlott ikeás sejtheti. Egy teljesen egyszerű, gumival fül mögött rögzíthető, orrnál fémcsíkkal megerősített arcra simuló maszkról van szó, a szürke színt kapta. Bár a magyar honlapon még nem szerepel a termék, az üzletekben már elérhető.

Természetesen le is teszteltük a Vetskapot. A budaörsi áruházban egyelőre csak M-es csomagokat találtunk, ami inkább felnőtt női méret, de megtermett férfi fejre sem kényelmetlenül kicsi. Ahhoz képest, hogy arcra simul, pozitív volt, hogy némely maszkkal ellentétben könnyű benne lélegezni. Anyagát tekintve 100% polipropilén, tehát sajnos műanyag, de bírja a 60 fokos mosást és a szárítógépet, sőt a vasalást is. 

Egy csomagért 595 forintot kérnek, de cserébe két maszkot tartalmaz. A csomagoláson feltüntették, hogy nem örök életű darabok, egyenként 10 mosást bírnak, így összesen 11 alkalommal, maximum négy órán keresztül lehetnek arcon. Ha kiszámoljuk, ez 27 forintot jelent minden viseléskor. Külföldön valamivel olcsóbb termék, egy euróért kapható, ami mai árfolyamon 358 forintnak felel meg. 

Persze nem kell ilyen messzire menni egy jó maszkért. Aki inkább kitűnne, vagy dicsekedne lakhelyével, már fehérvári feliratos maszkban is nyomulhat néhány hónapja:

A környezettudatosság és a no waste jegyében házi készítésű maszkban is óvhatjuk embertársainkat. Erről már korábban összeállítottunk egy videókkal megspékelt anyagot:

Borítókép: Fiers Gábor
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek