3 évnél régebbi cikk

Maximális készültség a Densóban: három dolgozó is koronavírusos
·Hírekkoronavírus·Utolsó frissítés: undefined
Maximális készültség a Densóban: három dolgozó is koronavírusos
·Hírekkoronavírus·Utolsó frissítés: undefined

Pozitív lett három Denso-dolgozó koronavírus-tesztje, tudtuk meg a székesfehérvári gyár igazgatójától. A fertőzöttek házi karanténban vannak, az üzemben megerősített vírusvédelmi intézkedések léptek életbe.

FRISSÍTÉS: A Denso Gyártó Magyarország Kft. három dolgozójának lett pozitív a koronavírus-tesztje. A fertőzöttek házi karanténban vannak, az üzemben megerősített vírusvédelmi intézkedések léptek életbe.

 *

Múlt héten tapasztalta magán a koronavírus tüneteit két dolgozó. A Denso Kft. székesfehérvári egységének házi protokollja szerint ők onnantól otthon maradtak. Náluk a háziorvosi szolgálat elrendelte a koronavírusteszt elvégzését, ami mindkét esetben pozitív lett. Az eredmények vasárnapra készültek el  - mondta el megkeresésünkre Szincsák Attila gyárigazgató.

A Denso már augusztus közepétől elkezdte szigorítani a dolgozóira vonatkozó higiénés szabályokat, a vasárnapi eredmény következtében pedig a maximumra emelték a készültségi szintet. Az étkezőkben, pihenőkben és az irodákban elválasztó paravánokat szereltek fel, kötelező a szájmaszk használata mind a gyár területén, mind a dolgozói buszokon. Ez alól csak azok a területek, illetve munkaállomások számítanak kivételnek, ahol a biztonsági másfél méteres távolság betartható. Ezen kívül speciális fertőtlenítőszerekkel folyamatosan takarítják a közösen használt helyiségeket.

Szincsák Attila arról is beszámolt, hogy igyekeznek könnyíteni a dolgozók komfortérzetén arcpajzsok beszerzésével. A gyárigazgató szerint mindenképpen okoz nehézségeket a következő hónapokban a járvány, ezért a hatóságokkal folyamatosan egyeztetve léptetnek életbe különféle védelmi intézkedéseket, amikkel elkerülhetők a megbetegedések.

A székesfehérvári gyárban mintegy négyezren dolgoznak.

Borítókép: Tar Károly
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek