3 évnél régebbi cikk

Már lehet jelentkezni az ingyenes virágcsomagokra a Virágos Székesfehérvár pályázaton
·Hírekingyen·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Bácskai Gergely
Már lehet jelentkezni az ingyenes virágcsomagokra a Virágos Székesfehérvár pályázaton
·Hírekingyen·Utolsó frissítés: undefined

Október 2-ig lehet igényelni és kiválasztani, hogy melyik egységcsomaggal szeretnénk virágosítani lakókörnyezetünket.

Már tizenegy éve támogatja Székesfehérvár Önkormányzata és Székesfehérvár Városgondnoksága a Virágos Székesfehérvár növényültetési pályázattal azokat, akik fontosnak tartják közvetlen lakókörnyezetük szépítését.

A kezdeményezés sikere a számokban jól lemérhető, hiszen míg 2011-ben mindössze 139 jelentkező volt, addig 2019 őszén 4203 pályázat érkezett a Virágos Székesfehérvár programra, és több mint 214 ezer tő növényt osztott ki a Városgondnokság.

Az intézmények és társasházak mellett idén is pályázhatnak a családi házban lakók, valamint az erkélyeket, ablakokat szépíteni vágyók. Újdonság, hogy családi házban lakók komposztkeretet és vadvirágos magkeveréket is kérhetnek.

A pályázatot 2020. október 2-ig lehet benyújtani a Városgondnokság oldalán.

A megújult jelentkezési felületen a kategória kiválasztása után ki kell választani az „egységcsomagot”, ezt követően beírni a személyes adatokat. A pályázók a megadott e-mail címükre automatikus levelet kapnak, amelyben meg kell erősíteniük a jelentkezésüket.

A pályázati adatlap kitöltése után jövő tavasszal a nyertes pályázók a megadott e-mail címükre újabb levelet kapnak, amelyben időpontot foglalhatnak a növények átvételére. A virágokat 2021 májusában a Selyem utcai iparcikkpiac területén személyesen vehetik majd át.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek