3 évnél régebbi cikk

Húszezer dolláros adomány az Arconictól a fehérvári kórháznak
·Hírekadomány·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Körtvélyes Tivadar/Fehérvár TV
Húszezer dolláros adomány az Arconictól a fehérvári kórháznak
·Hírekadomány·Utolsó frissítés: undefined

Húszezer dolláros támogatást kapott a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház az Arconic-Köfém Mill Products Hungary Kft. jóvoltából. Az egészségügyi intézmény az összeget a COVID elleni védekezésre fordítja.

Közel 6 millió forinttal támogatja a cég a kórházat az Arconic Alapítványon keresztül, amely ahol tud, segíti a nemes célokat legyen szó környezetvédelemről, oktatás vagy éppen egészségvédelemről. Idén immár másodszor adták át a nagy összegű adományt.

Már a COVID első hulláma alatt is azt éreztük, hogy meg kell kérjük az alapítványunkat, hogy támogassák a kórházat. Most, hogy itt a második hullám, azt gondoljuk, hogy a régióban, és a városban a felelősségvállalásunk miatt nekünk ezt újra meg kellett tennünk, hogy még egyszer támogassuk egy 20000 dolláros összeggel a kórházat – mesélte Gábor Balázs, az Arconic-Köfém Mill Products Hungary Kft. ügyvezetője.

Az adományt a COVID elleni védekezésre fordítják.

Ebből tervezünk egy olyan abszolút szupermodern légfertőtlenítős felületfertőtlenítő berendezést vásárolni, ami a COVID részlegeknek a fertőtlenítését és vírusmentesítését szolgálja, és ahogy tudom a gép leírásából 99 százalékban képes arra, hogy csírátlanít, baktériumot, vírust, gombát kiöl, és ez nagyon fontos a dolgozóink szempontjából is, mert ahogy kontakt valaki, vagy ahogy elkapja a fertőzést kiesik a munkából. Ha ez sorozatos, megbénulunk – hívta fel a figyelmet Bucsi László, a kórház megbízott főigazgatója.

Az intézményben odafigyelnek a dolgozók védelmére: a kórház egész területén kötelező a maszkviselés, a COVID részlegeken pedig az ÁNTSZ által meghatározott speciális védőfelszerelést alkalmazzák szigorú szabályozás mellett.

 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek