3 évnél régebbi cikk

Hatszáz lázmérőt és hat hőkaput osztottak szét a fehérvári iskolákban
Fehérvár Médiacentrum fotója
Molnár Artúr
Hatszáz lázmérőt és hat hőkaput osztottak szét a fehérvári iskolákban

Lábtörlés, kézfertőtlenítés, hőmérés. Ez a reggeli rutin a Tóparti Gimnáziumban. Az alapos eljárást, mostantól újabb eszközökkel biztosítják több fehérvári iskolában is. Hőmérőket, szenzoros kézfertőtlenítőket és hamarosan egy hőkaput is bevetnek a járvány megfékezésére.

Szeptember 30-án, szerdán reggel már az újonnan átadott kézi, illetve falra szerelhető lázmérők próbaüzemével indult a beengedés a Tóparti Gimnáziumban. A reggeli, járványügyi előírásoknak megfelelő rutin itt 750 diákot és az őket tanító pedagógusokat érinti.

Jelen pillanatban erről a területről kb. 500 gyereket engedtünk be ez alatt a rövid idő alatt és amint lehet látni ezekkel az eszközökkel az az eljárás és az a megkötés, ami a holnap reggeli naptól jogszabályban foglaltan meg kell, megoldásra kell, hogy váljon, tökéletesen fog működni, hiszen semmi fennakadás nem történt, csengetésre mindenki a tanterembe ért.” - Vizi László Tamásné igazgató, Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium.

A csütörtökön kötelezően előírt testhőmérséklet mérést ebben az intézményben 50 új kézi, 2 árammal működő fali hőmérő, valamint 2 db szenzoros kézfertőtlenítő segíti.

Még ezen a héten egy hőkapu is érkezik majd, ami egyszerre 50 ember biztonságos beengedését teszi lehetővé.

Hatvan székhelyintézményünk van, közel 130 feladat ellátási helyen látjuk el a mindennapos oktatás-nevelés munkáját. Ez 22 ezer diákot és 3500 dolgozót jelent a mindennapokban. Nagyon büszke vagyok arra, hogy a székesfehérvári tankerületi központ valamennyi intézményében biztosítottak a feltételek a holnapi naptól kötelező testhőmérséklet méréshez minden eszköz adott az intézményeinkben.” – fejtette ki a Fehérvár Televíziónak Török Szabolcs, a Székesfehérvári Tankerületi Központ igazgatója.

A székesfehérvári tankerületben közel 600 szenzoros kézi lázmérőt, 200 szenzoros kézfertőtlenítőt és 6 hőkaput osztanak szét.

"A Klebelsberg Központhoz tartozó, illetve a tankerületek fenntartásában lévő intézmények mindegyikébe került valamilyen eszköz" – részletezte Hajnal Gabriella, a Klebelsberg Központ elnöke.

"A legtöbb eszköz természetesen a kézi lázmérő. Létszám függvényében kerültek ki az iskolákhoz a kézi lázmérők, ami azt jelenti, hogy valahova 3-4-5, valahova 15 darab jutott."

A most átadott eszközökön felül az intézmények minden, a járványügyi előírásoknak megfelelő intézkedéshez szükséges segítséget megkaptak. Ennek köszönhetően, tavasztól folyamatos maszk-ellátásban és a fertőtlenítéshez szükséges anyag utánpótlásban is számíthatnak a központi segítségre.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek