3 évnél régebbi cikk

Féláron lehet megvenni az éttermek megmaradt ételeit egy új app segítségével
Féláron lehet megvenni az éttermek megmaradt ételeit egy új app segítségével

Duplán jól jár, aki a Tudatos appon rendel kaját: féláron lakhat jól, ezzel pedig egyúttal tehet az értelmetlen ételpazarlás ellen is. A magyar fejlesztésű applikáció néhány napja már elérhető Androidon és iOS-en is.

A vendég, az étterem, de még a bolygó is jól jár, ha sokan kezdik el használni a szeptember 29-én indult magyar appot. A Tudatos segítségével a helyek extra bevételre tehetnek szert, mert megmaradt ételeiket kedvezményes áron értékesíthetik az app felhasználóinak, összességében pedig kevesebbet étel kerül majd a kukába a nap végén.

A Tudatos használata pofonegyszerű: csak le kell tölteni az appot (Android, iOS), a regisztráció után pedig már lehet is válogatni az éttermek ajánlataiból, majd a kiválasztott helyen át kell venni a rendelést, és jó étvágyat!

Az appon keresztül a megmaradt, de érintetlen, jó minőségű ételeket lehet csak értékesíteni. A fejlesztők szerint ez remek lehetőség a helyeknek, hogy egycsapásra pluszbevételre és új vásárlókra tegyenek szert, az éhes vendégek pedig fillérekért próbálhatnak ki új helyeket vagy régi kedvenceket.

Az appot üzemeltető cég olyan szoftvereket, applikációk, valamint technológiák kifejlesztésén dolgozik, melyek elősegítik az emberek számára a környezettudatosságot, beleértve a környezetszennyezés és ételpazarlás elleni küzdelmet.

Blogjukban azt írják, hogy egy átlagos magyar csaknem évi 68 kilogramm élelmiszerhulladékot termel, ám ezzel még mindig majdnem 10 kilóval járunk az európai átlag alatt. Hozzáteszik: az Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Világszervezet (FAO) adatai szerint a megtermelt ételek csaknem egyharmada, összesen évi 1,3 milliárd tonna végzi a szemétben.

Borítókép: Unsplash/City Church Christchurch
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek