3 évnél régebbi cikk

Marad a lezárás a Szilvamagnál
Marad a lezárás a Szilvamagnál

További beavatkozás szükséges a Szilvamag és Tordai utca kereszteződése alatt áthaladó szennyvízvezeték főgyűjtőjében.

Brájer Éva, Maroshegy önkormányzati képviselője Facebook-oldalán tájékoztatott október 14-én délután, miszerint a Fejérvíz Zrt. információ alapján további beavatkozások szükségesek a Szilvamag és a Tordai utca kereszteződésében. A poszt szövegét a továbbiakban változtatás nélkül közöljük. 

"Sajnálattal vettem a Fejérvíz tájékoztatását, miszerint további beavatkozás szükséges a Szilvamag és Tordai utca kereszteződése alatt áthaladó szennyvízvezeték főgyűjtőjében. Nem sikerült elhárítani a problémát a gépi csatornatisztító alkalmazásával. A vezeték videókamerás vizsgálata megállapította, hogy a betoncsatorna boltozata a Szilvamag utcát keresztező 3 méter hosszúságú aknaközben beszakadt, emiatt a szennyvízlevezetés folyamatossága akadozik. Ezen kívül a Tordai utca irányában, az aknától 4 méter távolságban teljes keresztmetszetben törmelék zárja el a csatornát, amit gépi úton nem lehet eltávolítani.

Emiatt teljesen fel kell tárni a főgyűjtőt, mely munkavégzés a mai napon megkezdődött.

A műszaki tartalom a feltárás során észlelt körülményektől függően változhat, ezért ebben a pillanatban a befejezés várható határideje sem ismert. A Fejérvíz azt ígérte, hogy a munkálatok állapotáról folyamatosan tájékoztatni fog engem is, mint a körzet képviselőjét, ezeket az információkat minden esetben továbbítani fogom. A munkálatok nem teszik lehetővé a Tordai utcába való behajtást, ezért az érintettek az Enyedi utca felé tudnak közlekedni. Egyikünk sem örül ennek a lezárásnak, de nem tudunk mit tenni. Meg kell próbáljuk türelemmel kibírni. Tudom, hogy a felüljáró lezárása sem volt számunkra könnyű, most is csak megértésüket tudom kérni sok Maroshegyi lakóotthon szennyvízelvezetése érdekében."

Borítókép: fmc.hu
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek