3 évnél régebbi cikk

Mutatjuk melyik szervizekben nézik át ingyenesen az autót Székesfehérváron
Mutatjuk melyik szervizekben nézik át ingyenesen az autót Székesfehérváron

Több fehérvári szerviz csatlakozott az ORFK Látni és látszani kampányához, amelynek célja, hogy felhívja az őszi időjárás okozta vezetésbiztonsági kihívásokra az autós figyelmét. A programban résztvevő szervizekben ingyen lehet átnézetni a kocsit.

A kampány október 19-től  december 6-ig tart. Ebben az időszakban a sofőrök felelőssége, hogy felkészítésék járművüket megváltozott út- és fényviszonyokra.

Az őszi-téli átállással kapcsolatos felkészülés időszerű, melynek keretében fontos a futómű, az akkumulátor, a világítás és a fékrendszer ellenőrzése, a gumiabroncs szezonális cseréje, a jól működő ablaktörlő, a megfelelő ablakmosó folyadék, páramentesítő használata, illetve a jégkaparó, a jégoldó spray beszerzése.

A kampány során arra ösztönzik a vezetőket, hogy éljenek a felkínált lehetőséggel, vagyis vizsgáltassák át az autójuk világító- és fényjelző berendezéseit, gumijait, valamint ellenőriztessék látásukat - mindezt ingyenesen.

A sofőröknek szervizek igazoló lapot adnak át, mely bizonyítja, hogy autójuk megfelelt a jogszabályokban előírtaknak. Az optikusok pedig térítésmentesen ellenőrzik a résztvevők látását.

A latnieslatszani.hu listája alapján a Székesfehérváron a szervizek közül a Magyar Autóklub, a Bergo-Hezso Kft., a Car-Man Garage Bt., az Ivanics Kft., az Osz-Car Kft. és a Hamo-Glass Járműüveg Kft. csatlakozott a kezdeményezéshez. Az optikák közül a Zalka Optika vesz részt a programban. 

A kampány célja, hogy világossá váljon a közlekedés szereplőire háruló felelősség, valamint az, hogy a vezető látása és a vezetett gépjármű műszaki állapota és láthatósága elválaszthatatlan összetevői a biztonságos közlekedésnek.

Borítókép: Pápai Barna
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek