18

Felnőtt tartalom

Elmúltál már 18 éves?

Ezen az oldalon felnőtt tartalom található!
3 évnél régebbi cikk

Brutálisan megskalpolt kutyát találtak Pusztaszabolcson
Fehérvár Médiacentrum fotója
Facebook/Fema Állatmentők
Brutálisan megskalpolt kutyát találtak Pusztaszabolcson

Szabályosan lenyúzta egy foxi-keverék fejéről valaki a bőrt, és még nyakon is szúrta a szerencsétlen állatot. A kegyetlenül megkínzott kutyát vasárnap találták Pusztaszabolcson, azonnal Budapestre szállították állatorvoshoz.

A város szélén sétált vasárnap dél körül az a kutya, amit szabályosan megskalpolt valaki. Az állat nyakától kezdve a feje hátsó részéről teljesen levágták a bőrt, ami az egyik fülére lógott, ráadásul a gégéjénél még nyakon is szúrták a foxi-keveréket. A pusztaszabolcsi megtaláló szerint az egyik hátsó lába nagy valószínűséggel eltört. A kutyát a fehérvári állatmentők azonnal Budapestre szállították. A Fema Állatmentő és Állatvédelmi Egyesület vezetője szerint a következő egy-két nap kritikus lehet a megkínzott eb számára, de az már egy jó jel, hogy az éjszakát túlélte.

– Amikor megtalálták, a saját lábán járt, de alig volt vérkeringése, ki volt hűlve és sokkos állapotban volt – tudtuk meg Turczer Edinától. – A kutya nagyon koszos és büdös volt, és láthatóan egyáltalán nem volt képben, hogy mi történik vele.

Az állatmentő eddig tapasztalatai alapján elég kevés az esélye, hogy végül elkapják a tettest. A kutyában nem volt chip, és a nyakörvén sem volt semmi, ami segítené a gazda azonosítását. Úgy véli, hogy még ha fel is ismerik a szomszédok vagy a tettes hozzátartozói a kutyát, mélyen hallgatni fognak a történtekről, mert valószínűleg félnek attól, aki ezt elkövette, és nem akarnak bajba kerülni. 

A megkínzott kutya műtétei és kezelése nagyjából 100-200 ezer forintba kerül majd a Fema vezetője szerint, az egyesület már meg is kezdte az adományok gyűjtését. De várják azoknak a jelentkezését is, akik bármilyen információval rendelkeznek a brutálisan megskalpolt állatról vagy gazdájáról.

A borzalmas állapotban lévő kutyáról több videót és fotót is posztolt a Facebookon a Fema. Ezek megtekintését csak erős idegrendszerű olvasóinknak ajánljuk. 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek