3 évnél régebbi cikk

Lesz közös fehérvári karácsonyfa és gyertyagyújtás, de a városi szilveszter várhatóan elmarad
Lesz közös fehérvári karácsonyfa és gyertyagyújtás, de a városi szilveszter várhatóan elmarad

Az év hátralévő heteinek programjairól, kiemelten az adventi időszak terveiről adott tájékoztatást közösségi oldalán dr. Cser-Palkovics András.

Székesfehérvár polgármestere, dr. Cser-Palkovics András Facebook-oldalán adott tájékoztatást, többek között az adventi időszak terveiről.

Kiemelte, idén is lesz közös fehérvári karácsonyfa a Városház téren és ünnepi fények a Belvárosban, amelyek felkapcsolására hagyományosan advent első vasárnapján kerül sor.

A járványügyi helyzetre tekintettel a Városháza erkélyéről gyúlnak majd fel a fények. Lesz élő adventi naptár is, amelynek ablakai kis műsorral december 1-23. között idén nyílnak, továbbá ünnepi fényvetítéssel várja a téren sétálókat a Városháza.

A feldíszített Betlehem is kikerül a belső udvarra, és a kedvelt karácsonyi figurák, utcai fénydíszek is ott lesznek a Belváros több pontján. Fényekbe öltöznek az átjárók és a belvárosi terek, idén  - a sok-sok szelfin visszaköszönő - nagy fénygömbök a Városház térre kerülnek, és újra megy majd a kisvonat a városi karácsonyfa körül.

A karácsonyi vásárral már november közepétől hangolódhatunk az ünnepre, és idén a látogatók számára egy újítással, öko papírpohárral készülnek, ezt használják majd minden faházban a vendéglátósok.

A Városgondnokság tájékoztatása szerint tizenkilenc vendéglátós nyerte el a nyílt licittárgyaláson a faházak bérleti jogát a Városház téren és a Fő utcán, valamint kilencen bérelnek területet a Palotai kapu téren saját installáció kihelyezésére. Tizenkettő kereskedő kezdi meg november közepén az árusítást a Fő utcán, ugyancsak tizenkettő kereskedő a Palotai kapu téren, valamint négy kereskedőnk kecskelábú asztalon fogja várni a városba látogatókat.

Az idei évben a karácsonyi vásáron összesen ötvenkilenc vállalkozó képviselteti magát, ami – a licittárgyalások eredményeként – összesen nettó 33.500.000 forintos bevételt jelent a Városgondnokság számára.

Idén sajnos egészségvédelmi okokból nem lesz nagyszínpad, nem lesznek szabadtéri koncertek, elmarad a Kisangyalok kara közös éneklése, és a kisgyermekek Városház téri napi műsorait is nélkülöznünk kell.

December 6-án a Mikulás segítőivel járja majd a Belvárost, valamint a biztonsági előírásokra figyelemmel az adventi hétvégéken lesz közös gyertyagyújtás is.

Várhatóan azonban a városi szilveszter elmarad.

Dr. Cser-Palkovics András kiemelte, a médiafelületeken folyamatosan (napokra és pontos kezdési időpontokra is részletesen kitérve) hírt adnak majd az ünnepvárás időszakához kapcsolódó programokról.

Borítókép: Horváth Reni
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek