3 évnél régebbi cikk

Jövőre mégis Magyarországra jön a Giro d'Italia, a világ egyik legnépszerűbb kerékpáros versenye?
Jövőre mégis Magyarországra jön a Giro d'Italia, a világ egyik legnépszerűbb kerékpáros versenye?

Folynak a tárgyalások a Giro d'Italia szervezőivel arról, hogy Magyarország adjon helyet az olasz országúti kerékpáros körverseny Nagy Rajtjának 2021-ben vagy 2022-ben - mondta Révész Máriusz az MTI-nek kedden.

Az aktív Magyarországért felelős kormánybiztos emlékeztetett: az eredeti tervek alapján tavasszal került volna sor a Giro első három szakaszára Magyarországon, ám a járványhelyzet ezt nem tette lehetővé.

Ezután kezdeményezték magyar részről a szervező RCS Sportnál a későbbi magyarországi Grande Partenza-rendezést.

Az olaszok felajánlották az idei őszi viadal rajtjának rendezését, ám ez nem lett volna egyenértékű egy tavaszi Nagy Rajt vendégül látásával turizmus és országimázs szempontjából - mondta el.

Eredetileg a Giro d'Italia három szakaszát is Magyarországon rendezték volna, ebből az egyik Székesfehérvárról indult volna Nagykanizsa irányába. A világ egyik legnépszerűbb kerékpáros körversenyének harmadik etapja 2020. május 11-én rajtolt volna Fehérvárról.

Révész Máriusz hangsúlyozta: folynak a tárgyalások arról, hogy jövő tavasszal vagy 2022-ben legyen magyarországi rajt. Hozzáfűzte ugyanakkor: jelenleg nem tudni, milyen lesz a járványhelyzet tavasszal, így érdeklődtek az RCS Sportnál az esetleges 2022-es magyarországi Grande Partenza lehetőségéről.

A vasárnap befejezett Giro d'Italiát követően Mauro Vegni versenyigazgató közölte: a járványhelyzet túl bonyolulttá tenne egy külföldi rajtot, így azon dolgoznak, hogy a 2021-es olasz körverseny mind a 21 szakaszát odahaza rendezzék. Hozzátette: már tervezik a 2021-es útvonalat, egyúttal kifejtette, nem tartja valószínűnek a budapesti Nagy Rajt jövő májusi pótlását, amely az eredeti 2020-as kiírásban szerepelt.

Borítókép: turizmus.com
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek