3 évnél régebbi cikk

Halloweeni pók muffinok - kipróbált recept!
·Gasztrorecept·Utolsó frissítés: undefined
Halloweeni pók muffinok - kipróbált recept!
·Gasztrorecept·Utolsó frissítés: undefined

Gyors keverés, és kész a tészta, néhány perc habverőzés és a krém is megvan. A díszítéssel azért lehet pepecselni, de még így is hamar elkészülnek ezek a pók muffinok halloweenre.

Valljuk be, a halloween tipikusan az az átvett ünnep, amiből ízlésünk szerint szelektáltunk: azokat a hagyományokat próbáljuk ki belőle, ami nekünk tetszik. A tökfaragásnak például nem feltétlenül van köze hozzá, az szokás volt már évtizedekkel ezelőtt is Magyarországon. 

A csontvázas-szellemes-denevéres-pókhálós dekorálás és a beöltözés divatja viszont tényleg Amerikából gyűrűzött be hozzánk, és egyre többen buliznak ilyenkor, kicsik és nagyok. A gyerekek csokiért való házalása már más tészta, ahhoz összetartó lakóközösségek kellenek, ami ritka manapság.

Viszont az evésre a magyar sosem mond nemet, igaz, a rémes finomságok, például vértől csöpögő ujjacskák vagy múmiákat, szellemeket formázó falatok divatja még gyerekcipőben jár. 

Most hoztunk egy viszonylag könnyen elkészíthető receptet, ami hozza az ünnep hangulatát, és nagyon finom is. Kipróbáltuk tavaly és idén is, mutatjuk a tapasztalatokat. 

Az eredeti receptet a Nők Lapja konyha 2019. októberi számában találtuk. Lényegében egy csokis muffinból, egy mascarponés tejszínhabos krémből és némi Oreo kekszből áll. 

Íme a pontos hozzávalók: 

A tésztához: 15 dkg liszt, 1 kávéskanál sütőpor, 1 evőkanál keserű kakaópor,12 dkg kristálycukor, 7 dkg vaj, 5 dkg mogyoróvaj, 2 tojás, 10 dkg étcsoki, 2 dl natúr joghurt

A krémhez: 25 dkg mascarpone, 2 dl habtejszín, 3 evőkanál porcukor, reszelt étcsoki darabok, a díszítéshez 12 oreo keksz, a lábaknak fekete fondant (mi olvasztott étcsokival helyettesítettük)

A muffinhoz először a cukrot keverjük ki a tojásokkal, majd adjuk hozzá a többi hozzávalót, és 180 fokon süssük ki körülbelül huszonöt perc alatt. 

Miután kihűlt, a krém hozzávalóit dolgozzuk össze gépi habverővel, és nyomózsákból adagoljuk a muffinok tetejére. (Bevallom, én simán egy kanalat használtam az adagoláshoz.)

Mindegyiknek helyezzünk a tetejére egy kekszet. 

A neheze számomra ezután következett, mert sehol nem találtam fekete fondant a póklábakhoz, pedig azok tennék fel a pontot az i-re. Tavaly étcsokit olvasztottam, és azt csorgattam óvatosan a krémre. A pókok szemeit is úgy oldottam meg, hogy egy pici krémet tettem a kekszekre, abba pedig cukorgyöngyöt. 

Idén rózsaszín cukorgyöngyöket találtam, abból raktam ki a lábakat. Az eredmény kevésbé lett látványos. Szóval jövőre újra próbálkozom, ha más nem,  valami házi fondant recepttel.

Tipp: Mindkét alkalommal rengeteg krém megmaradt, ami nem fért fel a muffinok tetejére. Szerintem fele ekkora adag is bőven elég belőle. 

Fotók: Kovács V. Orsolya

Borítókép: Kovács V. Orsolya
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek