3 évnél régebbi cikk

Nézzétek meg a Pákozdon forgatott, a II. világháború végnapjaiban játszódó magyar kisfilm előzetesét!
·Videófilm·Utolsó frissítés: undefined
Nézzétek meg a Pákozdon forgatott, a II. világháború végnapjaiban játszódó magyar kisfilm előzetesét!
·Videófilm·Utolsó frissítés: undefined

Online már látható a II. világháború végnapjaiban játszódó magyar kisfilm, az Elfelejtett nemzedék hivatalos előzetese, amit többek között a Pákozdi Katonai Emlékparkban vettek fel. A filmet hivatalosan november 12-én egy nemzetközi történelmi filmfesztivál keretében mutatják be Pápán.

Az Elfelejtett nemzedéket a fehérvári Aracsi Norbert rendezte. A kisfilm a II. világháború sújtotta Magyarország végnapjaiban játszódik és négy katonáról szól. Az alkotók azt a lélektani pillanatot mutatják be, amikor kiderül: minden elveszett. A film azoknak állít emléket, akiket elsöpört a világháború borzalma.

A cél, hogy egyfajta társadalmi párbeszéd induljon el a világégést átélő fiatalokról.

A négy katonát Jászberényi Gábor, Cservák Zoltán, Hajduk Károly és György Zoltán Dávid alakítja.

Aracsi Norbert és csapata a filmet eredetileg 2020. május 9-én, a II. világháború befejezésének 75. évfordulóján szerette volna bemutatni, de a koronavírus-járvány felülírta a tervet. 

Jó hír, hogy az Elfelejtett nemzedék alig készült el, máris bekerült a pápai International Historical Film Festival programjába. Ennek keretében lehet majd először hivatalosan megnézni november 12-én 19.30-kor.

A rendező elmondta, a film ezután egy másfél éves fesztiválkörútra megy. Hogy melyik lesz a következő filmfesztivál, ahol be lehet ülni rá, még a járványhelyzet miatt nem tudni.

De addig is, kedvcsinálónak mutatjuk a trailert!

Borítókép: Cinemart Production
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek