3 évnél régebbi cikk

Fehérvári siker a prágai filmfesztiválon
·Videófilm·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvári siker a prágai filmfesztiválon
·Videófilm·Utolsó frissítés: undefined

A Prágai Nemzetközi Indie Film Fesztiválon a legjobb színész és a legjobb operatőr díját hozta el az Elfelejtett nemzedék című kisfilm, amit a fehérvári Aracsi Norbert rendezett és többek között a Pákozdi Katonai Emlékparkban is forgattak.

A kisfilm a II. világháború sújtotta Magyarország végnapjaiban játszódik és négy katonáról szól. Az alkotók azt a lélektani pillanatot mutatják be, amikor kiderül: minden elveszett. A film azoknak állít emléket, akiket elsöpört a világháború borzalma.

Prágában az egyik katonát alakító Cservák Zoltánt, és a film operatőrét, Kalotai Dánielt díjazták.

A rendező, fehérvári kötődésű Aracsi Norbert az fmc.hu-nak azt nyilatkozta, hogy nagyon örül az első fesztiválos sikernek. Az Elfelejtett nemzedék egyelőre 26 fesztiválra van benevezve. Várják az eredményeket, de még nagyon év eleje van.

A filmet eredetileg 2020. május 9-én, a II. világháború befejezésének 75. évfordulóján szerették volna bemutatni, de a koronavírus-járvány felülírta a tervet. Emiatt maradt el november 12-én a pápai történelmi filmfesztiválra tervezett bemutató is.

A rendező elmondta, egyelőre nem tudja melyik fesztiválon lehet majd a filmre beülni, de elképzelhetőnek tartja, hogy a koronavírus miatt a közeljövőben online térben majd meg lehet nézni.

 

Borítókép: Cinemart Production
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek