3 évnél régebbi cikk

Müller Cecília: A járványt megállítani nem lehet
Fehérvár Médiacentrum fotója
M1
Müller Cecília: A járványt megállítani nem lehet

Keddtől felfüggesztik a halasztható műtéteket és az ország valamennyi kórháza fogadja a koronavírusos betegeket. Külön kórházakat jelöltek ki a fertőzött gyerekeknek.

Keddtől 77-re nő a koronavírusos betegeket fogadó intézmények száma Magyarországon Kásler Miklós, az emberi erőforrások miniszterének rendelkezése alapján - közölte az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs hétfői online sajtótájékoztatóján, írja az MTI. 

Müller Cecília hozzátette: külön intézményeket jelölnek ki a koronavírusos gyerekek, illetve a dialíziskezelésre szorulók ellátására.

Az országos tisztifőorvos ismertette: Magyarország "jól áll" a betegágyak vonatkozásában, jelenleg a betegágyak 60 százaléka foglalt, és rendelkezésre állnak intenzív ágyak, illetve lélegeztetőgépek. Ugyanakkor "ezeket működtetni is kell", az egyre növekvő betegszámot az orvosoknak, ápolóknak ki is kell szolgálni. 

Azért, hogy Magyarországon egy beteg se maradjon ellátatlanul, akinek kórházi kezelésre van szüksége, Kásler Miklós úgy rendelkezett, hogy keddtől valamennyi aktív betegellátást nyújtó fekvőbeteg-intézmény belép a koronavírusos betegek ellátórendszerébe.

Ezzel párhuzamosan a miniszter elrendelte a halasztható műtétek felfüggesztését - tette hozzá Müller Cecília.

Az országos tisztifőorvos a folytatásban arról beszélt, hogy láthatóan "a járványt megállítani nem lehet", nagyon intenzíven zajlik. Éppen ezért mindent meg kell tenni a megfékezése és ezzel együtt a járványgörbe ellaposítása érdekében, hogy az egészségügyi ellátórendszer működőképes maradjon.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek