3 évnél régebbi cikk

A Fejérvíz két szerelője mentette meg az idős nénit az agresszív kutyától Bicskén
Fehérvár Médiacentrum fotója
Facebook/fejérvizzrt
A Fejérvíz két szerelője mentette meg az idős nénit az agresszív kutyától Bicskén

A bicskei szerelők egy idős néni segítettek, akit egy agresszív kutya támadott meg.

2020. november 5-én a kora délutáni órákban Diemer László és Szép János a Fejérvíz szerelői Bicskén, az Akácfa utcában a rádió jeladóval ellátott vízmérők időszakos havi leolvasását végezték. Közben segélykérő kiáltásokra lettek figyelmesek.

Munkájukat félbehagyva, a hang irányában sietve egy idős hölgyet vettek észre, aki megrémülve és rettegve, kutyusát szorosan magához ölelve próbálta védelmezni magukat az őket támadó, fogait vicsorogtató megtermett kutyával szemben.

A két szerelő habozás nélkül, testi épségüket kockáztatva azonnal az idős hölgy segítségére sietett, akinek a kézfejét már sebek és vér borította, mivel a rájuk támadó kutya addigra már megsebezte.

Amíg László  próbálta elvonni a feldühödött állat figyelmét, addig János a halálra rémült idős hölgyet saját testével védve, a közeli lépcsőházba kísérte. Miután a hölgyet és kis kedvencét sikerült biztonságos helyre juttatni, felhívták a 112-t.

Bejelentették a kutyatámadást és azt, hogy a szabadon kóborló feldühödött állat a lépcsőház előtt várakozik, újabb célpontokra várva.

A rövid időn belül a helyszínre érkező rendőrjárőr segítségével a kiérkező gyepmester befogta az agresszív ebet, és elszállította.

A rendőr azonnal gondoskodott a megtámadott hölgy orvosi ellátásáról is. Mint megtudtuk, aznap ez az állat többeket is, kocsijából kiszállni szándékozó helybélit is veszélyeztett.
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek