3 évnél régebbi cikk

II. világháborús bombát találtak Móron, embereket kellett kitelepíteni
II. világháborús bombát találtak Móron, embereket kellett kitelepíteni

A vízművek dolgozói földmunka végzés közben az Erzsébet téren II. világháborús robbanószerkezetet találtak. A rendőrség és tűzoltóság az Erzsébet teret lezárta.

Fenyves Péter Mór polgármestere közösségi oldalán azt írta, hogy a helyszín 300 méteres körzetében a hatástalanítás idejére lakosságnak el kell hagynia otthonát.

"Aki teheti, kérem menjen rokonokhoz vagy ismerősökhöz! Rendkívüli tartózkodási helyszínnek a Wekerle Sándor Szabadidő központot jelölöm ki. A Kapucinus téren egy kisbusz áll rendelkezésre. Aki nem tud önállóan elmenni a Szabadidőközpontba, azt elvisszük."

A szovjet bombát a helyszínen hatástalanították a tűzszerészek.

A szakemberek kérdésünkre elmondták, hogy egy 50 kilós repülőgépről vetett légi bombával volt dolguk, ami kora délután fél három körül került elő, amikor tűzcsapot akartak kicserélni a területen.

Ekkor evakuálták a helyi óvodát és iskolát is. Az intézkedés részeként hatvan ház lakójának, mintegy háromszáz embernek kellett ideiglenesen elhagynia az otthonát. A hatástalanítással kora este végeztek és hét előtt nemsokkal már visszatérhettek otthonaikba a móriak.

Borítókép: Rába Henrietta
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek