3 évnél régebbi cikk

Negyedéves pihenő után lép pályára az Alba FKC
Fehérvár Médiacentrum fotója
Peka Roland / Alba Fehérvár KC Facebook
Negyedéves pihenő után lép pályára az Alba FKC

A járvány, majd az Európa-bajnokság miatt hosszú kényszerpihenő után folytatódik a női kézilabdabajnokság, az Alba FKC még az idei évben a Kisvárda ellen folytatja szereplését, majd jöhet egy nagy januári menetelés.

Hosszú idő után, több mint három hónap elteltével játszhat újra bajnoki mérkőzést az Alba Fehérvár KC női kézilabdacsapata, amely december 30-án a Kisvárda otthonában lép pályára. A fehérvári csapat utoljára még szeptember 24-én játszott bajnokit, amelyet követően edzőváltáson esett át a gárda: Deli Rita helyét Józsa Krisztián vette át a vezetőedzői poszton.

Az a Józsa Krisztián, aki azóta is vár a debütálásra, hiszen a előbb a csapat soros ellenfelei kértek halasztást a járvány miatt, majd az Alba sem úszta meg, a koronavírus kétszer is karanténba küldte a csapatot. A decemberi Európa-bajnokság miatt is állt a bajnokság, így viszont lehetőség nyílt újraépíteni a csapat játékát, a Kisvárda elleni bajnoki így felfogható egy debütáló bajnokinak is.

- Minden játékos azért edz, hogy a pályán megmutathassa, mire képes. No, ebből nekünk eddig csak az edzés jutott, így nagyon várjuk már a bajnoki meccseket. Kétszer voltunk karanténban, kétszer tértünk vissza a betegségből, amelyen a csapat 90%-a átesett, és le is kopogom, azok akik nem, remélem már nem is lesznek betegek.

A visszatérések után volt időnk edzeni, volt lehetőségünk felkészülési meccsekre, más csapatokkal közös edzésekre, így mi készen állunk rá, hogy folytatódjon a bajnokság. A kisvárdai meccsel kezdődik egy olyan sorozat, amely nagyon fontos lesz számunkra, el kell kezdenünk nagyon szorgalmasan gyűjtögetni a pontokat. Olyan kulcsmérkőzések várnak ránk, amelyeket hoznunk kell, ilyen lesz a Kisvárda elleni is, ahol letehetünk egy jó alapot a januári meccseinkhez – összegezte a csapat elmúlt időszakát Józsa Krisztián.

A vezetőedző által fentebb említett sorozat komoly és sűrű menetelést takar, hiszen a kisvárdai meccs után januárban összesen öt bajnoki vár az Albára, ebből négy hazai pályán. Ennek a sorozatnak az indítása kimondottan fontos lenne, de olyan összecsapás vár rájuk, amelyre nehéz felkészülni az ellenfélből.

- Tényleg nagyon sok idő eltelt úgy, hogy nem játszottunk, így érthetően mindenki várja már, hogy ismét tétmeccsen szerepelhessen. Szerencsére az elmúlt hetekben már folyamatosan edzhettünk, voltak felkészülési mérkőzések és más csapatokkal közös edzések is, de a bajnoki meccsek már nagyon hiányoznak. Nagyon érdekes meccs lesz a kisvárdai, mert az elmúlt hetekben-hónapokban egyik csapat sem játszott, így nem könnyű felkészülni az ellenfélből. Ez érint minket is és az ellenfelünket is, így még fontosabb lesz, hogy a saját játékunkat a lehető legmagasabb szinten hozzuk, a célunk egyértelműen a két pont begyűjtése lesz – foglalta össze az Alba szélsője, Szarka Adrienn.

A tabellán jelenleg mindössze a 13. az Alba FKC, így a győzelmekre szüksége is lesz a fehérvári csapatnak. A jobb pozíció kiharcolásának lehetősége adott, az első lépést ebbe az irányba december 30-án a Kisvárda otthonában teheti meg a csapat.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek