3 évnél régebbi cikk

Még több helyen fizethetünk bankkártyával
Még több helyen fizethetünk bankkártyával

Az új év beköszöntével, új szabályok és elvárások is életbe léptek. 2021. január elsejétől ugyanis az online kasszát működtető kereskedők és szolgáltatók kötelesek biztosítani a bankkártyás fizetés lehetőségét is a készpénzes mellett.

2021. január 1-től elektronikus fizetés biztosítására kötelezettek azok a kereskedők és szolgáltatók, akik a nyugtaadást kizárólag pénztárgéppel teljesíthetik.

Gion Gábor, a Pénzügyminisztérium államtitkára szerint a kereskedőknek elegendő idejük volt az átállásra való felkészülésre, továbbá egyszerűbb megoldásokkal is megfelelhetnek az előírásnak. A jogszabályalkotó ugyanis azt is elmondta, hogy "ha a kereskedők egyszerűen elfogadják a pénztárnál az azonnali átutalást, például ha regisztrálnak és kiírnak egy másodlagos azonosítót a pénztárhoz, amire lehet utalni, teljesítik a szabályozó elvárását”- olvasható a kormány.hu közleményében.

Megnéztük egy székesfehérvári trafikban, hogy alakul mindez a gyakorlatban, és a Szerencsejáték Zrt.-t is megkérdeztük a tapasztalatokról. 

Részletek a videóban.

 

Borítókép: pexels.com
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek