3 évnél régebbi cikk

Január 16-tól tesztelik a gyermekvédelemben dolgozókat is
Fehérvár Médiacentrum fotója
Facebook.com/fejermegyeikormanyhivatal
Január 16-tól tesztelik a gyermekvédelemben dolgozókat is

A pedagógusok és szociális intézmények dolgozóinak korábbi teszteléséhez hasonlóan a szociális alapszolgáltatásban, a gyermekjóléti alapellátásban, valamint a gyermekvédelmi szakellátásban, javítóintézeti ellátásban dolgozók – többek között falugondnokok, házi segítségnyújtást végző szociális dolgozók, családsegítők, utcai és közösségi szociális munkát végzők, hajléktalanellátásban dolgozók, gyermekvédelemben dolgozók – is jelentkezhetnek a koronavírus elleni célzott csoportos gyorstesztelésre.

A tesztelést a kormányhivatalok szervezik a január 16-17-ei hétvégén, országszerte 127 mintavételi ponton várják az ágazatban dolgozókat - tette közzé a kormányhivatal.hu. 

A vizsgálatok célja a járvány terjedésének további lassítása és emberek egészségének védelme. Az érintettek a várakozás elkerülése érdekében a https://szocszures.kh.gov.hu/ honlapon már foglalhatnak időpontot.

A dolgozók tesztelését ezúttal is a fővárosi és megyei kormányhivatalok szervezik, összesen mintegy 47 ezer dolgozónak biztosítják a tesztelés lehetőségét.

Az ingyenes és önkéntes, antigén gyorsteszttel folytatott vizsgálatra mindazok jelentkezhetnek a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény, valamint a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló 1997. évi XXXI. törvény alapján állami vagy önkormányzati, illetve civil vagy egyházi ellátást biztosítanak rászorulók részére. 

További részletek ezen a linken olvashatóak.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek