3 évnél régebbi cikk

Van jég, de veszélyes rálépni a Csónakázó-tavon és a Palotavárosi tavaknál is
Van jég, de veszélyes rálépni a Csónakázó-tavon és a Palotavárosi tavaknál is

Tilos és életveszélyes a jégre lépni - figyelmeztet a Városgondnokság.

A lehűlésének köszönhetően - bár még nem vastag és egybefüggő - de jégpáncél borítja mind a Csónakázó-tavat, mind pedig a Palotavárosi tavak felszínét is. Mivel a következő napokban marad a kemény, téli időjárás, így egyre masszívabb lesz várhatóan a jég, ám ennek ellenére sem lesz biztonságos!

Táblák is jelzik a Vidámparki és a Palotavárosi tavak mellett, hogy nem szabad a jégre menni. Évek óta így van ez télen, a tiltást pedig az indokolja, hogy a város tavainak vízpótlása folyamatos, ezért a befolyásnál és a túlfolyónál vékonyabb a jégpáncél. Hétvégére valószínű egybefüggő lesz a jég a tavakon, de kérjük, ne lépjenek rá, mert veszélyes!" - figyelmeztet a Városgondnokság.

Bár a korcsolyázás egyéni sportnak minősül, ráadásul szabadban űzhető, ezért a mostani, koronavírus-járvány helyzetben is lesz majd rá lehetőség, egyelőre senki ne induljon neki a jégnek hétvégén - erre már a székesfehérvári Vitál Club figyelmeztet Facebook-posztjában. Kiemelik, a Csónakázó-tavon a kajakos úszó ponton környékén a jeget folyamatosan figyelik és feltörik, nehogy összeroppantsa a pontont. Itt semmiképpen ne próbálgassa senki a jeget!

Borítókép: Facebook/Székesfehérvár Városgondnoksága
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek