3 évnél régebbi cikk

Késsel fenyegette és küszöbléccel bántalmazta a fehérvári férfi a vele egy háztartásban élőket
·Hírekbűncselekmény·Utolsó frissítés: undefined
Késsel fenyegette és küszöbléccel bántalmazta a fehérvári férfi a vele egy háztartásban élőket
·Hírekbűncselekmény·Utolsó frissítés: undefined

Az elkövető, büntetett előéletű férfi nemrég szabadult, büntetőeljárás hatálya alatt állt.

A Székesfehérvári Járási Ügyészség súlyos testi sértés bűntett kísérlete és más bűncselekmények miatt indítványozta annak a férfinak a letartóztatását, aki megöléssel fenyegette, majd egy küszöbléccel bántalmazta a vele közös háztartásban élő személyeket.

A megalapozott gyanú szerint a 26 éves férfi 2021. január 17-én este egy székesfehérvári lépcsőházi lakásban késsel a kezében azzal fenyegette meg a vele lakó férfit és nőt, hogy megöli őket.

A férfi a késsel több alkalommal belevágott a fürdőszoba ajtajába, ahova a nő menekült ijedtében, majd a fürdő küszöblécét felszedte, és azzal a nőt több alkalommal hátán és bordáján megütötte, továbbá karján megharapta.

A nő védelmére kelt a lakásban tartózkodó másik férfi, őt bal felkarján szintén megütött a léccel a gyanúsított miközben folyamatosan azzal fenyegetőzött, hogy megöli őket.

A sértettek nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedtek, de a bántalmazás folytán fennállt súlyosabb sérülés kialakulásának a reális veszélye.

A büntetett előéletű férfi folyamatban lévő büntetőeljárás hatálya alatt állt, egy korábbi szabadságvesztés büntetésből történt szabadulását követő mintegy fél éven belül valósította meg a bűncselekményeket a vele közös háztartásban élők sérelmére.

Ennek okán fennáll a bűnismétlés veszélye, és alappal feltételezhető, hogy szabadlábon hagyása esetén a bizonyítást veszélyeztetné. A Székesfehérvári Járásbíróság az ügyészi indítványnak helyt adott, és a férfi letartóztatását elrendelte. A bíróság döntése ellen a terhelt és védője fellebbezett.

Borítókép: PB
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek