3 évnél régebbi cikk

3000 forintért akár te is lehetsz űrhajós!
3000 forintért akár te is lehetsz űrhajós!

Legalább 10 dollárt, azaz körülbelül 3000 forintot kell adományozni a tennesse-i St. Jude gyerekkórháznak február 28-ig, ha meg szeretnék nyerni az űrutazást.

Gyerekként ki nem álmodozott arról, hogy nézhet ki az űrből a Föld?! Most itt a vissza nem térő alkalom! Nem, nem kell vadászpilótának, kutatónak vagy milliárdosnak lennünk, hogy kilőjenek bennünket az űrbe.

Nagyjából tíz dollárra, azaz körülbelül háromezer forintra és egy "kis" szerencsére van szükségünk, hogy mi legyünk a negyedik tagja annak a civil űrmissziónak, amit legkésőbb 2021 végén indít az Elon Musk vezette SpaceX - írja a space.com.

Annyit már lehet tudni, hogy 37 éves Jared Isaacman lesz az űrhajó parancsnoka, aki ugyan kifizeti az utat, de az a célja, hogy St. Jude gyerekkórháznak gyűjtsön adományt. 

A misszióra három embert visz majd magával: az egyik üzlettársát, a kórház egy dolgozóját és egy szerencsést, akit a kórház adományozói között sorsolnak majd ki.

A prizeo.com oldalon február 28-ig különféle adományozói csomagok közül lehet választani. A legolcsóbb 10 dollárba, a legdrágább 100 ezer dollárba kerül. Az adományozás mellé minden esetben jár egy elektronikus köszönetkártya a kórháztól. A legdrágább csomaghoz jár többek között egy az űrutazók által dedikált póló, sapka, VIP-belépő a kilövésre és egy MIG-29-es repülés is.

Természetesen minél mélyebbre nyúlunk a pénztárcánkban, annál nagyobb az esélye, hogy bennünket választanak majd ki.

A legénység négy tagja űrhajóskiképzésen vesz részt a Falcon-9 hordozórakétán és a Crew Dragon űrhajón, mielőtt kilövik őket. Az űrhajót a floridai Kennedy Űrközpontból lövik ki legkésőbb 2021 végén. A csapat feltehetően 2-4 napot tölt majd a világűrben.

Borítókép: pexels.com
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek