3 évnél régebbi cikk

Nincs nyelvvizsgamentesség 2021-ben
·Hírekoktatás·Utolsó frissítés: undefined
Nincs nyelvvizsgamentesség 2021-ben
·Hírekoktatás·Utolsó frissítés: undefined

Nem tervezi a kormány, hogy nyelvvizsgamentességet ad az idén végző hallgatóknak - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium az Eduline kérdésére. Több ezren követelik petícióban, hogy a kormány - a járványhelyzet miatt - idén is adjon felmentést azoknak, akik a nyelvvizsga hiánya miatt nem tudják majd átvenni diplomájukat.

A kormány 2020 tavaszán, a gazdaságvédelmi akcióterv részeként döntött arról, hogy a nyelvvizsga hiánya miatt beragadt diplomák a rendkívüli helyzetre tekintettel kiadhatók.

A nyelvvizsgamentesség azokra a hallgatóra vonatkozott, aki 2020. augusztus 31. előtt tettek sikeres záróvizsgát.

- így válaszolt az Innovációs és Technológiai Minisztérium az Eduline kérdésére, tervezik-e, hogy a járványhelyzet miatt 2021-ben is felmentést adnak azoknak, akik a nyelvvizsga-bizonyítvány hiányában nem tudják átvenni az oklevelüket. 

Petícióban kérik az átmeneti könnyítést

Tavaly közel 110 ezer diplomát állítottak ki az egyetemek a nyelvvizsgamentesség miatt - akik 2020. augusztus 31-ig záróvizsgát tettek, nyelvvizsga nélkül is megkaphatták oklevelüket.

A járványhelyzet miatt több ezren most is azt kérik, hosszabbítsa meg a kormány a nyelvvizsgamentességet.

"A 2020. 04. 11-én hatályba lépett rendelet alapján az, aki 2020. augusztus 31-ig sikeres záróvizsgát tett, mentesül az oklevél kiadásának előfeltételéül előírt nyelvvizsga letételének kötelezettsége alól. A fennálló járványügyi helyzetre való tekintettel követeljük a rendelet meghosszabbítását (a 2021-es évre is)" - olvasható abban a petícióban, melyet eddig közel háromezren írtak alá.

Forrás: eduline.hu

Borítókép: pixabay.com
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek