4 évnél régebbi cikk

Még van lehetőség sorrendet módosítani a középiskolai felvételin
Még van lehetőség sorrendet módosítani a középiskolai felvételin

Február 19-ig kellett beküldenie az általános iskoláknak és a felvételizőknek a kinyomtatott, és aláírt felvételi lapokat, ám ha valaki mégis meggondolta magát, akkor március 19. és 20. között még van lehetőség a sulik sorrendjének módosítására.

A középiskolás felvételi lapok beadási határideje már lejárt (február 19.), de mivel igencsak fontos döntésről van szó, biztos vagyok benne, hogy a folyamatos kattogás közben sokan úgy döntenek, mégis módosítanának a iskolák vagy a tanulmányi területek sorrendjén.

Akik hasonló cselekedetre adnák a fejüket, azoknak van egy jó hírem: március 19. és 20. között lehet majd változtatni tanulói adatlapon szereplő sorrenden.

Az iskolák vagy a tanulmányi területek sorrendjének módosítására egy alkalommal van lehetőségetek a felvételi lapok beadási határidejének lejárta után (is). A jelentkezés módosítását követően a módosító tanulói adatlapot ki kell nyomtatni, alá kell írni, és postára kell adni a megadott címre.

A módosítás során nem tudtok tanulmányi területet törölni, de az eredeti sorrenden változtathattok. Új tanulmányi területet is vehettek fel, de ez csak akkor lehetséges, ha olyan középiskolában van, amely az eredeti adatlapon is szerepelt már. Tehát új intézmény felvételére nincs lehetőség, csak a már rögzített intézményekhez lehet újabb tanulmányi területeket rögzíteni.

A tanév rendjéről szóló rendeletben a tanulói adatlapok módosítására meghatározott időszak lejártát követően már nincs lehetőségetek, módosításra az elektronikus adatlap kitöltő rendszert is lezárják.

Na, de melyik fontosabb, az iskola vagy a tanulmányi terület?

Ha egy adott középfokú iskolába való bekerülés a legfontosabb cél, akkor az adott középfokú iskola tanulmányi területeit kell egymás után a sorrend elején feltüntetni - javasolják a felvételi tájékoztatóban, hozzátéve: amennyiben egy adott típusú tanulmányi terület kiválasztása a cél, akkor azonos típusú tanulmányi területeket kell feltüntetni a sorrend elején, amelyek természetesen más-más iskolákban vannak.

Mi van akkor, ha valaki új iskolát akar jelölni?

Iskolát nem, de új tanulmányi területet olyan iskolán belül, amelyet már korábban megjelöltetek, van lehetőség. Ehhez azonban az érintett középiskolával kell egyeztetnetek - ezt az eredetileg benyújtott jelentkezési lapon kell feltüntetni.

(Forrás: eduline.hu)

Borítókép: pixabay.com
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek