5 évnél régebbi cikk

Programozz, kódolj és nyomtass 3D-ben! - Ingyenes szakkörök indulnak az Alba Innovárban
Programozz, kódolj és nyomtass 3D-ben! - Ingyenes szakkörök indulnak az Alba Innovárban

Sulikezdés alkalmából ismételten ingyenes programokkal várják a lurkókat az Alba Innovár szakemberei. A gyerekek olyan szakkörökön vehetnek részt, amelyek segítségével megismerkedhetnek az újabb digitális trendekkel.

Nemrég számoltunk be arról, hogy újabb robotokkal bővült az Alba Innovár repertoárja. Legutóbb pedig szeptember 8-án, szombaton a Facebookon jelentkezett a Digitális Élményközpont, miszerint szeptember 18-tól ingyenes szakkörökkel várják a gyerkőcöket.

A programok között szerepel a Micro:bit szakkör (12-13 évesek részére), a Scratch és mobilalkalmazás programozás szakkör (12-14 évesek részére), illetve a 3D tervezés, nyomtatás szakkör (13-14 évesek részére) is.

Hogy miért is jelentkezzen a gyerek ezekre a szakkörökre?

Játékos programozás Micro:bittel: aktivitásra ösztönöz, fejleszti a problémamegoldást, elősegíti az analitikus gondolkodást, segíti a saját elméletek kidolgozását, illetve szórakoztató formában sajátíthatók el a programozás alapjai.

Számítógépes játékok és mobilalkalmazások programozása: A szakkör első felében a Scratch nevű programkörnyezettel ismerkedhetnek meg a nebulók. A Scratch segítségével a gyerekek animációkat, illetve számítógépes játékokat készíthetnek. A szakkörön a résztvevők játékosan sajátíthatják el a programozás alapjait, megtanulnak animációt és online játékokat készíteni.

A szakkör második felében pedig az App Inventoré lesz a főszerep. Segítségével a kis zsenik letölthető mobilalkalmazásokat programozhatnak, amelyeket a későbbiekben meg is oszthatnak a Google Play áruházban.

3D alkotószakkör: Célja, hogy a résztvevők megtanuljanak különféle tárgyakat tervezni 3D-ben, amellyel nemcsak kreativitásuk fejlődik, hanem térlátásuk, illetve problémamegoldási képességük is. A tervezett tárgyakat a szakkörök során ki is nyomtatják, így a gyerkőcök a munkájukról kézzelfogható eredményt is kapnak.

A szakkörök ingyenesek, ám a jelentkezés regisztrációhoz kötött. Elég csak rákattintani a www.albainnovar.hu/szakkorok linkre, és a számotokra legjobban bejövő programra kattintva jelezzétek részvételi szándékotokat. A programok szeptember 18-án kezdődnek a Micro:bit szakkörrel, amelyek heti egy alkalommal (összesen nyolc óra lesz) lesznek majd látogathatóak.    

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek