3 évnél régebbi cikk

Európa-bajnokságra készül az ötgyerekes fehérvári fodrászmester
·StílusHajszobrászat·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Dévai Zoltán
Európa-bajnokságra készül az ötgyerekes fehérvári fodrászmester
·StílusHajszobrászat·Utolsó frissítés: undefined

Fashion-avantgard divat gála kategóriában második, a menyasszonyi konty versenyszámban ötödik helyen végzett Deres Nóra. A székesfehérvári fodrászmester a Magyar Fodrász-Kozmetikus-Körmös Közhasznú Egyesület által szervezett bajnokságon vett részt. Munkáit hamarosan európai színtéren is megmutatja.

Kreativitás, maximalizmus, optimizmus,vidámság - néhány szóban így jellemezném Deres Nórát. A  versenyszellem születésétől kezdve a vénájában van, öt gyerekét, családját előtérbe helyezve ez a tulajdonsága most csapott újra felszínre.

A székesfehérvári fodrászmester a Magyar Fodrász-Kozmetikus- Körmös Közhasznú Egyesület által szervezett bajnokságon a fashion-avantgard divat gála kategóriában a dobogó második helyén végzett, a menyasszonyi konty versenyszámban az ötödik helyet szerezte meg. A koronavírus miatt az idén nem helyben és élőben, hanem fotópályázat alapján döntött az egyesület zsűrije a díjazottakról.

Szigorú követelménynek kellett megfelelni. Minden versenyszámban négy képet vártak fehér vagy fekete háttérrel, elölről, hátulról, mindkét oldalról fotózva. Retust nem használhattunk, a képek felbontása is adott volt.

Egy ilyen versenyre általában több hónapig készülnek a szépségiparban dolgozók. A versenyző megálmodja a haj mellett a sminket, a ruhát, a kiegészítőket. A modellválasztás sem egyszerű feladat: az arcforma mellett fontos, hogy - ebben az esetben - a hölgy világos színű hajjal rendelkezzen. Hogy miért? Abban a hajszínben látszik jól a fodrász technikája.

Deres Nóra szeret egy csapattal dolgozni. Olyanokkal, akik nem csak másoktól, saját maguktól is elvárják a minőséget. Teamje összeszokott, egy nyelvet beszélnek, kitalálják egymás gondolatait.

Az idei versenyre való felkészülésre nem volt sok idő. A kiírást december közepén vette észre és január 15-én már ringbe kellett szállnia. Mivel a versenyszellemmel megáldott fehérvári fodrászmester imádja a kihívásokat, ezért úgy döntött, elindul a megmérettetésen. Bár felmérte, hogy öt gyerek mellett, napi minimum nyolc óra a szalonjában, nyakán az ünnepek, nem lesz könnyű menet.

Nóra a család esti elcsendesedése után elővette babafejeit és azon kísérletezgetett hajnalokon keresztül. Idő hiányában és a koronavírus miatt nem tudott összejönni csapatával, nem tudtak trendeket kipróbálni, így távban tartották a kapcsolatot addig az egyetlen alkalomig, amíg a fotózás megtörtént. Élesben a menyasszonyi konty két órát, a fashion - avangard a több napos előkészület után négy órát vett igénybe. ( A fashion-avantgard divat gála kategóriába nevezett fotókat sajnos nem tudjuk közölni. Az európai verseny előtt - amelynek időpontját még nem tudni -  nem hozhatók nyilvánosságra.)

Deres Nóra életébe újra visszatérnek a versenyek. A gyerekek, a saját brand kiépítése miatt, illetve  - korábban - egy cég bemutató fodrászaként nem volt ideje a sok energiát felemésztő megmérettetésekre.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek