3 évnél régebbi cikk

Teljes gázzal belerongyolt a lezárásba egy furgonos az M7-esen Fehérvárnál
·Hírekközlekedés·Utolsó frissítés: undefined
Teljes gázzal belerongyolt a lezárásba egy furgonos az M7-esen Fehérvárnál
·Hírekközlekedés·Utolsó frissítés: undefined

Olyan videót osztott meg a Magyar Közút, amelyen egy furgonos minden figyelmeztetés ellenére teljes gázzal behajt az M7-es székesfehérvári szakaszának egy forgalomtól elzárt területére. Ki érti ezt?

Manapság a szembehajtásos és büntetőfékezős esetek után igencsak megszaporodtak a forgalomtól elzárt területekre való becsapódások is.

Nyilván előfordul, hogy valaki elbambul, vagy esetleg nem hívják fel eléggé a figyelmét a körbekerített munkaterületekre, és pikk-pakk, megtörténik a baj.

Éppen ezért egyre többféleképpen próbálják jelezni a sofőröknek, hogy lassítsanak, és nagy ívben kerüljék el a mindenféle táblával elválasztott szakaszt. Persze ez sem mindig segít...

Most a Magyar Közút Instagramján osztott meg egy olyan, forgalomfigyelő kamera által rögzített felvételt, amelyen egy furgon teljes gázzal zúgott az M7-es, egy forgalom elől elzárt szakaszára Székesfehérvárnál szanaszéjjel tördelve a figyelmeztető táblákat. Mit mondjak? Gratulálok?

"Ez a döbbenetes baleset annak ellenére történt meg, hogy a megszűnő sávra számos tábla hívta fel előzetesen a figyelmet, továbbá Úton folyó munkák, Előzni tilos és 80 km/h-s sebességkorlátozó tábla, valamint az autópályák felett található változtatható jelzésképű tábla is előzetesen figyelmeztette a sofőröket a közelgő munkaterületre" - részletezte a poszt alatt a Magyar Közút.

Az ilyen esetek elkerülése érdekében nyomatékosan kérjük az autóvezetőket, hogy figyeljék az előjelzéseket, ne rutinból vagy megszokásból közlekedjenek és ne csináljanak vezetés közben olyan tevékenységet, ami elvonhatja a figyelmüket.
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 

Magyar Közút Nonprofit Zrt. (@magyarkozut) által megosztott bejegyzés

Borítókép: Instagram/Magyar Közút
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek