Fair25 °C
2021. május 11. kedd Ferenc
Menü
Házhozszállítás

Kétszintes lesz az Alba Plaza, új helyre költözik a városi piac

Legkorábban 2024-ben lehet kész a fehérvári bevásárlóközpont nagyszabású átalakítása. Az Alba Plaza mostani tetőparkolója helyén új üzletek lesznek, a murvás parkolót beépítik: oda költözik a városi piac.

Teljesen átalakul a következő 3-4 évben Fejér megye legnagyobb bevásárlóközpontja, írja a Székesfehérvár.hu. Az Alba Plazában most 20 ezer négyzetméteren közel 60 üzlet várja a vásárlókat, ami nagyjából megduplázódik a felújítás végére. A jelenlegi tetőparkoló helyén ugyanis új kereskedelmi szintet alakít ki a pláza üzemeltetője és tulajdonosa. Az Indotek Group ezen felül a földszintre nagy rendezvényterületet képzelt el, valamint a mozi is új bejáratot kap. A tervek szerint a munkálatok végén több parkolóhely és jóval több szórakozási lehetőség várja majd a vásárlókat.

Ezzel párhuzamosan beépítik a plázával szemközti murvás parkolót. Ez lesz a városi piac jelenleginél lényegesen korszerűbb helye.

– A beruházó célja, hogy az Alba Plaza régiós szerepéhez méltó, modern és kényelmes kereskedelmi és szolgáltatóközponttá váljon, ahová az egész régióból érkeznek látogatók, hogy igénybe vegyék a szabadidős szolgáltatásokat, finomakat egyenek az átalakított ételudvarban, vagy válogassanak a világmárkák üzleteiben – mondta Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere az Alba Plaza felújítása kapcsán.

Az átalakítással legkorábban 2024-re végezhetnek, jelenleg a munkálatok előkészítése zajlik. 

Kapcsolódó cikkek

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Házhozszállítás

Most olvassák

Ez van

A hét sztorija

Eseménynaptár

 • Nem nőhetnek a havi törlesztőrészletek a hitelmoratórium után
  Nem nőhetnek a havi törlesztőrészletek a hitelmoratórium után
 • Óriási segítséget kaphatnak a civilek
  Óriási segítséget kaphatnak a civilek
 • Egyre hosszabbak a kórházi várólisták
  Egyre hosszabbak a kórházi várólisták
 • Csütörtökön kezdődik a 16 és 18 év közöttiek koronavírus elleni oltása
  Csütörtökön kezdődik a 16 és 18 év közöttiek koronavírus elleni oltása