9 hónapnál régebbi cikk

Több ezer maszkot ajánlott fel a Szekfű Gyógyszertár Székesfehérvárnak
Fehérvár Médiacentrum fotója
ÖKK/Molnár Artúr
Több ezer maszkot ajánlott fel a Szekfű Gyógyszertár Székesfehérvárnak

Újabb felajánlás támogatja Székesfehérváron a koronavírus-járvány elleni védekezést: a Szekfű Gyógyszertár ezer FFP2-es és tízezer orvosi szájmaszkot adományozott a városnak. A maszkokból az óvodák és a bölcsődék is kapnak.

Ezer darab FFP2-es maszkot, illetve tízezer darab sebészeti szájmaszkot vett át ma Székesfehérvár Önkormányzata képviseletében Mészáros Attila alpolgármester a Szekfű Gyógyszertártól.

Papp Tibor, a Pharmex Gyógyszerész Kft. ügyvezetője elmondta: az adomány apropója az, hogy március 8-tól minden közterületen kötelező lett a szájmaszk, és a kiválasztott orvosi maszkok jóval nagyobb védelmet nyújtanak, mint a textilből készültek. A harmadik hullám idején már sokaknak tulajdonképpen egy éve nincs munkája, nem engedhetik meg maguknak a maszkvásárlást, nekik szerettek volna segíteni a felajánlással.

"Nagyon jókor jött az adomány, hiszen a maszkhasználat jelentősége az utóbbi időben megint nőtt" - fejezte ki köszönetét Mészáros Attila alpolgármester.

A rászorulók az Alba Bástya Család- és Gyermekjóléti Központnál vehetik majd át a sebészeti szájmaszkokat, az FFP2-es maszkok pedig a városi intézményekbe kerülnek, többek között szociális és idősotthonokba, óvodákba és bölcsődékbe kerülnek.

Az adományt a Városgondnokság központi raktárába szállították, onnan kerülnek majd a maszkok az intézményekbe.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek