3 évnél régebbi cikk

Tűz volt a Fejér Megyei Szent György Kórház hotel épületében Székesfehérváron
Fehérvár Médiacentrum fotója
Szabó-Bisztricz Anett
Tűz volt a Fejér Megyei Szent György Kórház hotel épületében Székesfehérváron

Csütörtökre virradóan tűz volt a Fejér Megyei Szent György Kórház Seregélyesi úti épületében. A lángok az ötödik emelet egyik kórtermében csaptak fel. Százhúsz beteget menekítettek ki az épületből a tűzoltók.

Tűz miatt összesen százhuszonnyolc beteget mentettek ki kórterméből csütörtökön hajnalban a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház úgynevezett hotel épületében.

Az egyik ötödik emeleti kórteremben két mennyezetre függesztett televíziókészülék égett.

A helyszínre nagy erőkkel érkeztek ki a székesfehérvári, a sárbogárdi, a pétfürdői és a pusztaszabolcsi hivatásos tűzoltók.

A nagy füst miatt az ötödik emeletről és a felette húzódó négy szint füsttel érintett szárnyaiból, valamint a negyedik emelet egy részéről összesen százhuszonnyolc beteget, többségüket betegágyában tolva mentettek ki a kórház dolgozóival, rendőrökkel és katonákkal együttműködve. 

A tűzoltók porral oltóval oltották el a lángoló televíziókészülékeket, hőkamerával átvizsgálták a mennyezetet, a füsttel érintett folyosókat átszellőztették, majd az ötödik emelet kivételével segítettek a betegeket visszatolni a kórtermükbe.

A tűz során a betegeknek nem eset baja, egy kórházi dolgozó a füst belélegzése miatt könnyebben megsérült.

A mentésben összesen harminchét hivatásos tűzoltó vett részt tíz járművel. A tűz keletkezési okát, körülményeit a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vizsgálja.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek