2 évnél régebbi cikk

10 milliós pályázatot hirdet a kulturális szervezeteknek az önkormányzat
·Hírekkoronavírus·Utolsó frissítés: undefined
10 milliós pályázatot hirdet a kulturális szervezeteknek az önkormányzat
·Hírekkoronavírus·Utolsó frissítés: undefined

Újabb elemmel bővül a fehérvári mentőcsomag: kulturális célú közösségi tereket működtető, a koronavírus-járvány miatt nehéz helyzetbe került székesfehérvári székhellyel vagy telephellyel rendelkező szervezetek működési költségeinek támogatására írtunk ki pályázatot - mondta el Cser-Palkovics András polgármester a kedd kor délutáni lakossági tájékoztatójában.

Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere Facebook-oldalán tette közzé legfrissebb lakossági tájékoztatóját, amelyben a járványhelyzetről és aktualitásokról osztott meg információlat:

  • A legfrissebb, 12. heti adatok alapján összesen 13 város szennyvízmintájában - köztük Székesfehérváréban - emelkedett kategóriában, kilenc város mintájában pedig a mérsékelt kategóriában van a koronavírus örökítőanyaga. A városunkban vizsgált minták alapján sajnos ismét emelkedő tendenciát mutat a koncentráció.
  • Dolgozói megbetegedések miatt - ami érinti az intézmény konyháját is - hétfőtől még az ügyeleti ellátás tekintetében is bezárt a Szeder Bölcsőde. Az ügyeletet igénybe vevő szülők gyermekeit a Százszorszép Bölcsőde fogadja, a csoport számára egy külön egységet biztosítva.
  • Folyamatosan zajlik az oltás, a mai napon a beoltottak száma átlépte a 2 milliót!
  • Székesfehérvár önkormányzata nevében mintegy 65 millió forintos támogatás biztosításáról rendelkeztem, amelyet a fehérvári egészségügyi szektor számára biztosítunk.
  • A húsvéti időszakra, valamint a jegypénztárakban a zsúfoltság elkerülésére április 7-én éjfélig meghosszabbította a Volánbusz a helyközi, az önkormányzat pedig a helyi autóbuszjáratokon a március havi és II. félhavi teljes árú, tanuló és nyugdíjas bérletek érvényességét.
  • Nagypénteken és húsvéthétfőn is a megszokottak szerint szállítja el a Depónia Nonprofit Kft. a lakossági hulladékot. Az önkormányzati szolgáltató azt kéri, hogy mindenki a megszokottak szerint, reggel 6 órára helyezze ki a gyűjtőedényt. Az ünnepi hétvégén a csalai lerakó és a Palotai úti hulladékudvar azonban zárva tart majd.
  • Újabb elemmel bővül a fehérvári mentőcsomag: kulturális célú közösségi tereket működtető, a koronavírus-járvány miatt nehéz helyzetbe került székesfehérvári székhellyel vagy telephellyel rendelkező szervezetek működési költségeinek támogatására írtunk ki pályázatot. 10 millió forintos a keret, a pályázatokat április 16-ig várjuk. A részletes kiírást ide kattintva olvashatjátok.

Borítókép: Facebook/Dr. Cser-Palkovics András
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek