3 évnél régebbi cikk

Gulyás Gergely: az újraindítás további lépéseiről 5-6 nap múlva dönt a kormány
Gulyás Gergely: az újraindítás további lépéseiről 5-6 nap múlva dönt a kormány

Az újraindítás következő lépéseinek feltétele, hogy meglegyen a 3 millió beoltott - hangzott el a csütörtöki kormányinfón.

Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki kormányinfón elmondta, a szerdai ülésen az oltási programot értékelte a kormány: 2,608 millió ember kapta már meg az oltást Magyarországon, és remélhetőleg még ebben a hónapban 4 millió fölött lesz az oltottak száma.

Kiemelte azt is, hogy az operatív törzzsel egyeztetve hetekkel ezelőtt meghozták azt a döntést, hogy az újranyitás az oltásprogram haladásától függ majd.

Az újraindítás következő lépéseiről akkor dönt a kormány, ha meglesz a 3 millió beoltott. Ez 5-6 napon belül lehetséges" - mondta Gulyás Gergely.

Elhangzott az, hogy azokat üzleteket és szolgáltatókat is, amelyek újranyithattak, megilleti a bértámogatás egész áprilisra. A hoteleknek és vendéglátóknak pedig továbbra is jár a bértámogatás. Eddig 69 milliárd forintnyi támogatást igényeltek, ebből 66,5 milliárd forintot megítéltek már, és 66 milliárd forint ebből kifizetésre is került.

Újságírói kérdésre válaszolva az is elhangzott, hogy április végéig várhatóan kinyitnak majd az éttermi teraszok. Ugyancsak újságírói kérdésre válaszolva Gulyás Gergely az oltásigazolással kapcsolatban elmondta, egyelőre még nem hozott döntést a kormány arról, hogy milyen előjogokat jelent majd, 3,5-4 millió beoltottnál dönt majd a kormány a vakcinaigazolások privilégiumairól.

Borítókép: Facebook/Magyarország Kormánya
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek