3 évnél régebbi cikk

Hétvégén napközben 20 fok lesz, de hajnalban még fagyhat
Hétvégén napközben 20 fok lesz, de hajnalban még fagyhat

Hétvégén már szárazabb és melegebb lesz az idő. Bár hajnalban még lesznek mínuszok, napközben néhol 20 fokig melegszik majd fel a levegő - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Pénteken általában napos, csapadékmentes idő várható fátyol- és gomolyfelhőkkel. A szél megélénkül és többfelé megerősödik. A hőmérséklet hajnalban általában mínusz 7 és mínusz 1 Celsius-fok között alakul, de a szélcsendes, fagyzugos helyeken ennél is hidegebb lesz pár fokkal. A legmagasabb hőmérséklet 11 és 18 fok között valószínű.

Szombaton változóan felhős idő várható hosszabb-rövidebb napsütéssel, csapadék nem valószínű. A szél sokfelé megélénkül, a Dunántúlon helyenként megerősödik. A leghidegebb órákban mínusz 4 és plusz 4 fok között alakul a hőmérséklet. Napközben 15-20 fokig melegszik fel a levegő.

Vasárnap a több-kevesebb napsütés mellett elszórtan előfordulhat eső, zápor. Gyakran megélénkül, főleg az Észak-Dunántúlon sokfelé megerősödik a szél. Hajnalban 0 és plusz 8, délután 14 és 21 fok között alakul a hőmérséklet - olvasható az előrejelzésben.

 

Borítókép: Pál Loránd
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek