1 évnél régebbi cikk

Rekortán futópálya épül Maroshegyen
·Hírekfutás·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Simon Erika
Rekortán futópálya épül Maroshegyen
·Hírekfutás·Utolsó frissítés: undefined

Újabb rekortán borítású futópálya épül városunkban. Az Országos Futópálya-építési Program keretében idén elnyert támogatással és saját forrás felhasználásával Maroshegyen, az Aradi és a Nagyszebeni utcák közötti szabad területen valósul meg a fejlesztés.

A korábbi évekhez hasonlóan 2021-ben is kiírta az Országos Futópálya-építési Programot az aktív Magyarországért felelős kormánybiztos a Szabadidősport-eseményszervezők Országos Szövetsége bevonásával.

A program célja 800 és 1000 méter közötti hosszúságú, 120 centiméter széles, rekortán borítású futópályák kialakítása minél több városban.

Székesfehérvár egyszer már sikerrel indult az országos pályázaton, a Halesz ligetben tavaly készült el az 1000 méter hosszúságú rekortán borítású pálya. Egy újabb ehhez hasonló pálya létesítésére nyújtott be pályázatot február végén Székesfehérvár Önkormányzata.

A fejlesztés megvalósításánál Maroshegyre esett a választás, hiszen ebben a városrészben a labdarúgást kiszolgáló Mezővári József Sportpályán túl még nincs a szabadidősport számára kialakított terület. A városrészben sok család él és jelenleg is épülnek családi házak, társasházak.

A város polgármestere kiemelte, a tervezett rekortán borítású futópálya megépítésének becsült költsége közel 60 millió forint, amelynek 50%-a állami forrás az elnyert pályázat révén, 50 %-át pedig az önkormányzat saját forrásból biztosítja.

Cser-Palkovics András kiemelte, a szakemberek a nyomvonal tervezésekor külön figyeltek arra is, hogy egyetlen fát sem érintve, természetkárosítás nélkül készüljön el a futópálya, a tervek szerint az év végére.

A futópályát az Aradi, a Tordai és a Nagyszebeni utcák által körülhatárolt területen alakítják ki.

Brájer Éva a bejáráson elmondta, hogy a Maroshegyen élők közül nagyon sokan sportolnak a nap szinte minden órájában, így szívesen fogadták a terveket. Egy olyan koncepciót próbálnak kialakítani, hogy a futópálya minél zöldebb környezetben épüljön meg. Az önkormányzat hosszú távú célja pedig a Maroshegyi Sport- és Szabadidőpark létrehozása, a városrész lakóinak sportolásra, kikapcsolódásra alkalmas közösségi tér kialakítása.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek