3 évnél régebbi cikk

Megrongálták az Iparcikk Piac melletti nyilvános illemhelyet
Megrongálták az Iparcikk Piac melletti nyilvános illemhelyet

Alig másfél hónapja helyezték üzembe, és sajnos máris megrongálták a Palotavárosban az Iparcikk Piac melletti nyilvános illemhelyet. Az ismeretlen elkövetők a kifelé nyíló ajtókat zárt állásba tették, majd berúgták, ezzel több tízezer forintos kárt okoztak. Az esetet kivizsgálása folyamatban van.

A díjmentesen használható, folyamatosan takarított, nyilvános illemhely a Palotavárosi sport- és szabadidőpark létesítése kapcsán épült az Iparcikk Piac mellett. Idén március 1-jén adták használatba, azonban alig telt el másfél hónap, a vandálbiztosnak készült egységet máris megrongálták. A tettes vagy tettesek a kifelé nyíló ajtókat zárt állásba tették, majd berúgták azokat a WC-k felé, megrongálták az ajtókeretet, a pántokat, a zárakat. A négy illemhelyből kettőt most nem lehet használni, az okozott kár több tízezer forintra tehető.

Székesfehérvár Önkormányzata közpénzből számos olyan beruházást valósított meg az elmúlt években, amely a városlakók kényelmének, komfortérzetének növelését, egészségét szolgálja a mindennapokban. Éppen ezért elszomorító és elítélendő, ha valaki a helyes és kulturált használat helyett szándékosan megrongálja a közösségi tulajdonban lévő eszközöket. Az eset kivizsgálása és az elkövetők felderítése folyamatban van.

A területen a térfigyelő kamerák telepítése megtörtént, és már elkezdték az üzembe helyezésüket is. A szakemberek bíznak abban, hogy ez visszatartó erő lesz a jövőben, és a sport- és szabadidőpark valamennyi fejlesztése szolgálni tudja a fehérváriakat.

Borítókép: PB
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek