3 évnél régebbi cikk

Orbán Viktor: 5000 milliárd forintot fordítunk a gazdaság újraindítására
Orbán Viktor: 5000 milliárd forintot fordítunk a gazdaság újraindítására

2021-22-ben 5000 milliárd forintot fordítanak a gazdaság újraindítására. A Janssen vakcinát úgy fogják ellenőrizni, mint a keletieket - nyilatkozta Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Orbán Viktor a beszélgetés elején azt mondta, az óvatosság és a fokozatosság miatt döntöttek úgy, hogy csak az alsósok mennek hétfőtől iskolába. Nagyon közel vagyunk ahhoz, hogy az oltható emberek száma eléri az 50 százalékot, vagyis többen lesznek védettek, mint azok, akik nem.

A miniszterelnök megjegyezte, a nemzeti konzultáció alapján is az jött ki, hogy az iskolák bezárása nehéz döntés volt, és újraindítani is nehéz. A bölcsődei tapasztalatok is fontos szerepet játszottak a döntésben, és megvizsgálták a kórházi helyzetet is. Összesen két gyermek van lélegeztetőgépen, és 27 gyerek van kórházban. "Ha azt akarjuk, hogy az élet újrainduljon, ahhoz most ezt a lépést meg kellett tenni" - mondta a kormányfő.

A szülők kérhetik, hogy iskolás gyerekük továbbra is otthon maradjon, amelyről majd az iskolaigazgató dönthet.

Orbán Viktor kiemelte, Európában nálunk van a legtöbb átoltott ember és a következő hat hétben meg tudjuk duplázni a beoltottak számát és akkor "kint leszünk a vízből". Sajnos, kiesett több mint 500 ezer nyugati vakcina, amelynek pótlásán dolgoznak.

A kormányfő megjegyezte, hogy a Janssen vakcinát ugyanolyan vizsgálatoknak vetik alá, mint a keletieket, mert nyugtalanító információkat kaptak. Aki azt hiszi, hogy valaki védett maradhat oltás nélkül, az téved. Az oltás életet ment, mert a megbetegedés halált is okozhat - mondta a miniszterelnök, majd megjegyezte a regisztrált 65 év felettiek közül már mindenkit beoltottak.

Orbán Viktor hangsúlyozta, 2021-22-ben 5000 milliárd forintot fordítanak a gazdaság újraindítására. Mindenki vissza tudja szerezni a munkahelyét, vagy újat tud kapni.Több munkahely lesz a járvány után, mint azelőtt volt - tette hozzá.

Borítókép: mediaklikk.hu
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek