3 évnél régebbi cikk

Újra megnyitja kapuit a Pákozd-Sukorói Arborétum
Fehérvár Médiacentrum fotója
VADEX Mezőföldi Zrt.
Újra megnyitja kapuit a Pákozd-Sukorói Arborétum

A Pákozd-Sukorói Arborétum és Vadaspark egész terültén kötelező lesz a maszkviselés.

A Pákozd-Sukorói Arborétum és Vadaspark tavaly november óta tart zárva, a legújabb járványvédelmi intézkedések szerint azonban újra megnyithatja a kapuit a látogatók előtt.

Március 10-től, szerdától a hét minden napján várják a természet iránt érdeklődőket és a kirándulni vágyókat hétfőtől péntekig 10 óra és 18 óra között, míg szombaton és vasárnap 9 órától 18 óráig.

A Vadex Mezőföldi Zrt. kéri a látogatókat, hogy ügyeljenek a járványügyi szabályok betartására. A park teljes területén kerülendő a gyülekezés vagy a nagyobb csoportosulás, illetve tartani kell a 1,5 méter védőtávolságot, ahogy a maszk viselése is kötelező az arborétum teljes területén.

A színpompás tavaszi virágok mellett számtalan élmény is várja itt a vendégeket a friss levegőn, a természetben és a madárcsicsergéssel teli erdőben - írja közleményében az ÖKK. Találkozhatunk nagyvadfajokkal, a madárröpdékben pedig láthatunk mezei és az erdei szárnyasokat, illetve a vízivilág- megfigyelő pontról kémlelhetjük a Velencei-tó élővilágát, ahogy a kilátóból is a tó csodálatos panorámája tárul elénk.

Érdemes végigsétálni a kilenc állomásos erdészeti tanösvényen, amely az erdő életközösségeit és az ember erdei tevékenységét mutatja be. Garantált élményt nyújt a rönkvárral, csúszdákkal, mászókákkal és kötélpályával felszerelt kalandjátszótér is. Ha a látogatók az Arborétumot már megnézték, érdemes felkeresniük a Bence-hegyi kilátót, ahonnan a Velencei-tó páratlan körpanorámáját élvezhetik.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek