2 évnél régebbi cikk

Albee: albérlet-adminisztrációs alkalmazás okostelefonra
Fehérvár Médiacentrum fotója
unsplash.com
Albee: albérlet-adminisztrációs alkalmazás okostelefonra

Hazai fejlesztés, hazai ötletek és egy hatalmas piaci rés. Megjelent az első olyan okostelefonos applikáció, mely segíti a kiadandó ingatlannal kapcsolatos adminisztrációt bérbeadónak és a bérlőnek egyaránt.

Már az elején le kell szögezni, az Albee app nem egy a rengeteg hirdetési opcióból. Nem azért fejlesztették, hogy segítségével új albérletet találjunk, vagy hogy ki tudjuk adni az üres lakást. Sokkal inkább azért, hogy az ingatlan kiadásával járó sok-sok ügyintézést és adminisztrációt egyszerűbbé, átláthatóbbá tegye. 

Az alkalmazás használatával egyrészt talán fehéredik az amúgy sem túlságosan átlátható albérleti piac. Azonban a legfontosabb, hogy az Albee fejlesztőinek célja az üzletfelek (bérlő és kiadó) közötti kommunikáció javítása, ezáltal pedig a kölcsönös bizalom kialakulása. A szerződés megkötését követően pedig ennek a bizalomnak a fenntartása, illetve a felek közötti kölcsönös és kényelmes kommunikáció magasabb szintre emelése.

Családi tapasztalatból tudom - és talán nem vagyok vele egyedül -, hogy az ingatlan kiadás egyáltalán nem egyszerű üzleti tevékenység. Még akkor sem, ha sokan irigykedve néznek az emberre, mert van neki egy kiadó, talán öröklésből származó lakása, melytől nem akar megszabadulni, ugyanis a felcseperedő gyermekek jövőjét látja benne.

Rengeteg veszélye van az ingatlan kiadásnak, és azt se feledjük, hogy a kiadó lakás sem csak aranyat tojó tyúk, azzal is foglalkozni kell, sőt, időnként nem kevés kiadással is jár. 

Azonban az Albee fejlesztői pont ezeket a tényeket ismerték fel - talán szintén saját tapasztalatból - és fejlesztettek egy olyan átfogó alkalmazást, mely a kiadással járó szinte összes felmerülő problémára igyekszik segítséget nyújtani.

Az alkalmazást regisztrációt követően tudjuk használni. Ez nyilván nem meglepő, hiszen ha már adminisztráció, akkor az Albee segítségével a kiadó lakás minden apró paraméterét tudjuk rögzíteni. A részletesen beállított lakás adatok megadását követően az alkalmazás használatába meg tudjuk hívni leendő bérlőnket. Ehhez csak a mail-címét kell megadnunk és már kapja is az értesítést. Ha ezzel megvolnánk, akkor a rendszer összekapcsolja az ingatlan tulajdonosát a leendő bérlővel. És innen már egyszerűen, egy felületen látják a felek a lakás dolgait.

Az Albee segítségével könnyen tud egymásnak közvetlenül üzenni bérlő és kiadó. Sőt, egy-egy üzenethez akár fotó csatolásával dokumentálhatjuk is a meghibásodott ajtót vagy éppen rögzíthetjük egy mérőóra fotóját is. Persze ez még nem nagy szám, mert erre jó lehet bármely üzenő felület is.

Azonban az Albee-ban mindenre van egy okosan kitalált mező, rubrika, jelölőnégyzet, melyek segítségével a havi szinten gyűlő adatokat könnyen és pontosan rögzíthetjük is. Tárolhatjuk az alkalmazásban a bérleti szerződést, mely később pár kattintással megnyitható, sőt, a jövőben lesz mód annak elektronikus aláírására is.

Külön érdekesség, hogy berendezett, bútorozott ingatlan esetén külön leltár listát is megadhatunk, mely egy nagyon ügyes Excel-fájlban összesíti az általunk megadott ingóságok listáját. De a havi rezsi költségek összegét is külön meg tudjuk adni, akár a csatolt számlákkal együtt, melyet így a bérlő azonnal láthat.

A fejlesztők már most a funkciók bővítésében gondolkodnak, hiszen a jövőben lesz mód akár a NAV által elfogadott számla kiállítására, sőt, akár fizetési kérelmek indítására is. A fejlesztések sora pedig valószínűleg annak függvényében fog alakulni, hogy a felhasználók milyen igényekkel jelentkeznek majd.

Az alkalmazás, mely nem csak Androidra vagy iPhone-ra telepíthető, már élesben is működik és kedvünk szerint akár számítógépről is használható egy tetszőleges netes böngészőben bejelentkezve az Albee.hu felületére.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek