2 évnél régebbi cikk

Újra hazai utakon a Google Street View!
·TechKocka·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Google
Újra hazai utakon a Google Street View!
·TechKocka·Utolsó frissítés: undefined

A Google alkalmazásai révén nagy népszerűségre tett szert az elmúlt évek alatt, de áldoznak is sokat a népszerűség oltárán, például alkalmazásait gyakori rendszerességgel frissíti. Így hébe-hóba Magyarországra is ellátogatnak a látványos kütyükkel felszerelt Google-járgányok, hogy feltérképezzék a legújabb utcaképeket.

A sok online szolgáltatás egyike, ha nem a legnépszerűbb, a világot fotókon bemutató Google Térkép, melynek egy speciális szolgáltatási szegmense az Utcakép, vagy ismertebb nevén a Street View.

Segítségével a világ sok távoli országába látogathatunk el akár a nappali foteljében ülve. Mondhatnánk, ez az egész olyan a számítógépen, mint a tévében a Travel Channel, azzal az apró különbséggel, hogy a számítógépen használva igazi interaktív módon kirándulhatunk.

Az Utcaképek népszerűségét jól mutatja, mi felhasználók is egyre gyakrabban nyúlunk a számítógéphez, vagy az okostelefonhoz (létezik okostelefonos app formájában is), hogy megkeressünk egy-egy címet egy ismeretlen városban, esetleg megmutassuk a kollégának, hová is kéne mennie. De még az ingatlanosok is előszeretettel használják, hogy ügyfeleiknek megmutassák a leendő ingatlan elhelyezkedését.

Korábban is sok fotó meg is jelent a közösségi média felületein a már ismert, tetején fotógömbbel közlekedő, hol sima fehér, hol pedig rikító Google Maps-reklámmal matricázott német vagy angol rendszámos autókról, vagy éppen a fura hátizsáknak kinéző vállon hordható eszközökkel közlekedő emberekről.

Újra hazai utakon a Google Street View!

Ilyen hátizsákra hajazó, vállon cipelhető fotós eszközökkel készített Fehérváron is a történelmi belvárosról megkapó fotókat a Google. Ahová az autó nem jut el, ott gyalogszerrel járják be a területet (Forrás: Google)

A visszafogott sajtóközleményekből csak annyit lehetett megtudni, hogy kettő év elteltével a Google frissíti hazai adatbázisát, és az ország frekventált városait újrafotózza. Azonban ha mélyebbre kutatunk a Google oldalain, akkor azért annyira nem is titkolják, hogy mikor, merre járnak a “kémkedő” fotós autók.

A Google Street View oldalán mi magunk is megnézhetjük mikor, merre járnak az adatbázis frissítéssel.

Ezek szerint Székesfehérvár az idén sem marad friss fotók nélkül, mert a nyári hónapokban jön a Google, és több más hazai város mellett a Királyok Városát is újrafotózza, hogy akár a világ másik oldalán élők is megcsodálhassák történelmi belvárosunkat a saját foteljükből.
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek