2 évnél régebbi cikk

Szedd már össze a kutyád után az ürüléket! 
·Életmódvasárnapi szubjektív·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Látrányi Viktória
Szedd már össze a kutyád után az ürüléket! 
·Életmódvasárnapi szubjektív·Utolsó frissítés: undefined

A héten másodszor fogadott hatalmas adag bűzölgő meglepetés a lépcsőház melletti füves területen. Először még észrevettem a nagy adag kutyagumit, de másodjára szitkozódva tisztíthattam a cipőm talpát. Nagy bunkóságnak és felelőtlenségnek tartom, amikor egy gazdi nem szedi fel a kedvence után a kutyaszart. Írom mindezt úgy, hogy nekem is van kutyám. 

Bosszantó és roppant idegesítő dolog azzal indítani a napot, hogy más kutyája után szedegeted az ürüléket. Az sem felemelő, ha a cipő talpát kell sikálni, vagy rosszabb esetben a kocsiban lévő gumiszőnyeget kell tisztítani. A megoldás nagyon egyszerű lenne, hiszen a kaki szedegetésre való zacskót ma már mindenhol lehet kapni. Az ára a néhány száztól a több ezer forintig terjed, van bőven választék. Az nem lehet tehát nyomós ok a kutya ürülékének az otthagyására, hogy nincs mivel összeszedni!

Az elmúlt 14 év alatt persze velem is előfordult már, hogy elfogyott a zacskó vagy nem volt nálam több. Ilyenkor megoldottam másképp a feladatot. Szedtem már fel a kutyám után a végterméket papír zsebkendővel, de volt olyan is, hogy másik kutyástól kértem zacskót. Egy biztos, valahogy mindig sikerült eltüntetni a kakit az utcáról.

Magyarországon az állatok védelméről és kíméletéről szóló törvèny szerint is kötelessége a kedvtelésből tartott állat gazdájának a közterületről eltávolítani az ürüléket. Azonban elsősorban nem ezért szedegetem össze a bűzölgő kupacokat a kutyusom után, hanem azért, mert szerintem a legnagyobb bunkóság és trehányság otthagyni: egy rakás betegséget terjeszthet, de azt sem szeretném, ha egy kisgyerek tipegne bele, vagy nyúlna hozzá az utcán hagyott kutyagumihoz. Attól sem lennék boldog, ha az én kutyán szimatolná, nyalogatná más eb ürülékét. És persze belelépni sem jó dolog…

Mondhatjuk azt, hogy sokat javult a helyzet az elmúlt években, de még mindig látni olyan gazdit is, aki inkább elfordítja a fejét és igyekszik nem észrevenni, hogy kedvence éppen elvégezte a "nagydolgát". Mondjuk nevelő célzattal simán lehet jelezni neki, hogy a viselkedése problémás. Szóval kedves gazdik, hajrá! Gondolkodjatok felelősségteljesen és ne hagyjátok ott a kutyaszart!

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek