2 évnél régebbi cikk

Így főz egy férfi!
·Gasztrovasárnapi szubjektív·Utolsó frissítés: undefined
Így főz egy férfi!
·Gasztrovasárnapi szubjektív·Utolsó frissítés: undefined

Nagy segítség egy családban, ha egy férfi úgy dönt magához ragadja a fakanalat és elkészíti mondjuk a hétvégi ebédet. Összegyűjtöttünk 5 mondatot, ami minden ilyen esetben elhangzik.

1. Hol van a… ?

Minden tisztelem azoknak a férfiaknak, akik kiigazodnak egy nő által nagyjából rendben tartott konyhában, de a tapasztalat mást mutat. Ha egy férfi nekiáll főzni, akkor alsó hangon 3 percenként elhangzik a kérdés: Hol van a nagy fazék/a nagy deszka/a jó kés/… ? (A… helye tetszőlegesen kiegészíthető.) Igen, az esetek többségében a helyén. Még akkor is, ha elé került a kisfazék, a só vagy a serpenyő. Ha nincsen ott, akkor érdemes egy pillantást vetni a mosogatóra.

2. Semmit sem tudok letenni a pultra, mert nincsen elég hely

Sosem lehet akkora a konyhapult, amin egy férfi kényelmesen elférne, mert ő nem részleteiben, hanem egészében látja a főzést. Még akkor is, ha előtte elpakoltad a felesleges gépeket mint a kenyérpirító, vagy a kávéfőző. Egy panelkonyha vagy a főzőfülke nehezített pálya.

3. Szükségem lenne egy kis segítségre. Pucolnál egy kis hagymát/krumplit/zöldséget?

A férfi kever, pirít, de leginkább alkot, amikor beveszi a konyhát. Zöldséget az esetek kilencven százalékában nem pucol, mert az női munka. Ha maximalista, akkor legfeljebb gyufaszálra vág vagy karikáz.

4. Teszek bele egy kis csípőset

Mindegy, hogy lecsó, pörkölt, húsleves vagy valamilyen ragu egy férfi számára csípős paprika nélkül elképzelhetetlen. A profik többfajta közül válogatnak: egyszer paprikaport, máskor friss chilit, harmadjára meg valamilyen chiliszószt vagy Erős Pistát használnak. A bátrabbak alkalomadtán ezeket még kombinálják is, hogy legyen egy kis ereje az ételnek.

5. Most kivételesen nem mosogatok el

Az lenne a kivételes, ha egyszer elpakolna vagy rendet tenne maga után. 

Borítókép: freepik.hu
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek