2 évnél régebbi cikk

Légyszi, teherautóval ne állj be a családi parkolóhelyre!
·Közlekedésvasárnapi szubjektív·Utolsó frissítés: undefined
Légyszi, teherautóval ne állj be a családi parkolóhelyre!
·Közlekedésvasárnapi szubjektív·Utolsó frissítés: undefined

A múltkor éppen családi nagybevásárlást tartottunk a férjemmel, amikor észrevettem, hogy egy teherautó nagy lendülettel parkolt be az egyik fehérvári diszkontnál a családi parkolóhelyre. Persze, gyerek nem szállt ki belőle. 

Kisgyerekes anyukaként örülök, ha a bolt bejárata közelében van szabad parkolóhely, mert nem kell a fiúkkal a kocsisorok között grasszálni, ahol vagy átengednek bennünket, vagy nem.

Külön bónuszpont, ha az üzletlánc családos parkolóhelyeket is kialakít, ahonnan közvetlenül járdán lehet megközelíteni a bejáratot. Arról nem is beszélve, hogy ezek a helyek szélesebbek, normálisan ki lehet nyitni a kocsiajtót. 

Általában ezeket a helyeket a családosok használják, de láttam már olyat, amikor a gyerekek nélkül érkező idős házaspár inkább ide állt be, mert csak a parkoló másik végében volt csak szabad hely. Ezzel nincs is semmi gond. Megértem, ha valaki nehezen mozog, de nincsen mozgáskorlátozottaknak való kártyája és nem szeretne sokat gyalogolni.

De az már mélységesen felháborít, amikor gyerekek nélkül érkező, szemmel láthatóan életük teljében lévők parkolnak ezeken a helyeken. A múltkor épp valaki teherautóval parkolt a családi helyek egyikén. Nem hittem a szememnek, amikor a platós Fiatból ketten kiszálltak cigizni és energiaitalt inni, míg a harmadik közben bement és nagybevásárlást tartott. 

Én elhiszem, hogy ez így sokkal kényelmesebb, meg senki sem szeret (főleg esőben) távolabbi helyen parkolni, és nem kap az ember utólag egy szép kis csekket, ha jogtalanul ide áll be. De mégis olyan nagy kérés, hogy egy kicsit próbáljunk meg  tekintettel lenni másokra?! Hogy egy picit viselkedjünk emberként... Elvégre lassan itt a karácsony...

Borítókép: fmc.hu
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek