2 évnél régebbi cikk

Egy gyalázatos lopás története – fogyatékos kisfiú speciális kerekesszékét lopták el 
·Bűnügyvasárnapi szubjektív·Utolsó frissítés: undefined
Egy gyalázatos lopás története – fogyatékos kisfiú speciális kerekesszékét lopták el 
·Bűnügyvasárnapi szubjektív·Utolsó frissítés: undefined

Nemrégiben olvastam egy posztot, ami kiverte a biztosítékot. Milyen ember az, aki egy kisfiú speciális kerekesszékét lopja el? Ez történt ugyanis egy Mura utcai társasházban Székesfehérváron.

Ez egy gyalázatos lopás volt. Amióta a posztot olvastam, azóta is azon gondolkodom, hogy vajon mi az, ami ilyenkor lejátszódik a tolvaj fejében? Eleve roppant aljas dolog a másikat megfosztani a tulajdonától, de amikor egy sérült emberrel teszi ezt valaki, az még inkább kegyetlen dolog. Egy sérült kisfiútól lopott szemrebbenés nélkül a tolvaj. A Büntető Törvénykönyv erről azt írja: 

Aki idegen dolgot mástól azért vesz el, hogy azt jogtalanul eltulajdonítsa, lopást követ el. (Btk. 370. § (1)) 

De arról nem szól a törvény, hogy mi az, amit ilyenkor a sértett fél érez. Milyen érzés lehet, amikor azzal szembesülsz, hogy a kisfiad számára szükséges speciális eszközt elvitték. Mint ahogy arról sem szól a törvény, hogy mit jelent egy ilyen helyzetben a szülő számára a tehetetlenség. A tudat, hogy nem tudsz az ellen tenni, amit elkövettek a gyermeked ellen. A düh és a fájdalom vegyül a felháborodással és a szomorúsággal bennem, pedig nem is ismerem azt érintetteket. Egyszerűen nem tudom elhinni, hogy ilyet valaki elkövet. 

Vajon megfordult annak a fejében, aki ellopta a speciális kerekesszéket, hogy enélkül hogy fog boldogulni a gyermek? Vajon egy pillanatig gondolt arra, hogy milyen nehéz helyzetbe hozza a tettével a családot?

Ez a legalja. Ilyet érző ember nem hiszem, hogy képes elkövetni. Ha valaki felismeri a kerekesszéket, jelentse a rendőrségnek, és segítsünk a családnak!

Borítókép: Unsplash/National Cancer Institute
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek