2 évnél régebbi cikk

Négy helyszínen mutatja be nyári darabjait a fehérvári Vörösmarty Színház társulata
Négy helyszínen mutatja be nyári darabjait a fehérvári Vörösmarty Színház társulata

Megújul a színház belső tere az újranyitásra. A társulat is készül már a nyárra, négy helyszínen mutatják be a Nyári Színház darabjait.

A kőszínház mellett  Bartók Béla téren, a táci Gorsiumban és a Szárazréti Szabadtéri Színpadon is láthatjuk idén nyáron a Vörösmarty Színház darabjait szabadtéren. 

Pénteken délelőtt sajtótájékoztató keretében ismertették a Vörösmarty Színház újranyitásának menetrendjét. Cser-Palkovics András polgármester örömének adott hangot, hogy az új évad előtt, az önkormányzat támogatásával megújulnak a teátrum belső terei is.

Szikora János a színház igazgatója tájékoztatta a színházbarátokat a nyitás feltételeiről.  Elmondta. a legfontosabb, hogy az elmaradt előadásokat az új évadban pótolják.

Kiemelte, hogy a nagyszínházban jelenleg felújítások zajlanak, júniusban nyitja meg kapuit, amikor három alkalommal a mentőszolgálat és a székesfehérvári kórház dolgozóinak lesznek zártkörű előadások.

Szikora János közölte, hogy a nyári színház július 16-án indul, a nagyszínpadon a Boeing Boeing című komédiát játsszák, míg ugyanekkor a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ szárazréti színpadán a Bor, mámor, szerelem című előadást láthatja a közönség. 

Bagó Bertalan prózai és Horváth Csaba fizikai tagozatvezető a következő évadról szólva elmondta, hogy az elmaradt előadások mellett, kivételes évad vár a nézőkre, olyan új művek kerülnek a színre, amelyek méltóak a társulat eddigi bemutatóihoz.

Borítókép: ÖKK/Molnár Artúr
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek